Gå til sidens hovedinnhold

Mister 13 dagsenterplasser

Nordseterhjemmet må redusere antall dagsenterplasser fra 40 til 27, men ingen av dagens brukere blir sagt opp.

NORDSETER: Det var under et pårørendemøte sist uke institusjonssjef Per Bo Svenson kom med beskjeden om at sykehjemmet mister 13 plasser. Antall ansatte må også reduseres.

Samtidig blir søknaden for de av dagens brukere som står på venteliste til å få flere dager ved Nordseter dagsenter, ikke innvilget. De henvises til Midtåsen, Bekkelagshjemmet eller Bekkern på Lambertseter. Eventuelt kan de velge å stå på venteliste for Nordseter, i følge bydelen.

LES OGSÅ: – Reduseringen gir ikke et dårligere tilbud til bydelens eldre

– Fakta er at Bydel Nordstrand har bestemt dette, og det må vi forholde oss til selv om vi har kapasitet til 40 brukere, sier Svenson i en knapp kommentar.

Naturlig avgang

– Men, legger han til:

– Ingen av dagens brukere mister plassen sin.Vi har fått beskjed om at reduseringen skal foregå ved naturlig avgang.

Svenson har vært institusjonssjef ved Nordseterhjemmet siden mars, og han vet hvor viktig og riktig en dagsenterplass er for brukerne.

– Den gjør sitt til at folk kan være hjemme lenger før de trenger sykehjemsplass eller innleggelse på sykehus. En av mange gode ting er dette med å spise mat i en hyggelig gruppe fremfor å sitte alene, sier han.

Velfungerende

– Jeg ser at vårt dagsenter er en velfungerende og bra virksomhet, noe også tilbakemeldingene fra brukere og pårørende bekrefter, forteller han.

Blant dagsenterets tilbud finnes, foruten felles frokost og middag, en lesestund, daglig trim, gudstjeneste, bingo og en egen demensgruppe.

– Brukerne drar også på turer, vi har kinofremvisninger og skal i desember ha eget julebord på kveldstid, informerer Svenson.

– Disse tilbudene skal selvsagt bestå selv om det daglige antall brukere reduseres, forsikrer han.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter