Gå til sidens hovedinnhold

Mister parkplassen, står sist i barnehagekøen

Parken legges ned, Oline står langt bak i barnehagekøen og mamma Anne Grethe Hægeland fortviler.

LAMBERTSETER: Det føles faktisk litt urettferdig å ha en "nesten - treåring" akkurat nå, sier hun.

Uten tilbud

Når Solkollen barnepark stenger porten for godt i slutten av juni, står Hægeland per i dag uten noe tilbud til datteren som fyller tre år i august.

Jeg har vært i kontakt med bydelsaministrasjonen og fått vite at Oline står på 121.plass. Men, jeg får ikke vite hvor mange barn som får plass fra høsten av eller hvor mange tre-åringer som flyttes opp i stor avdeling i barnehagene.

Bare flaks

Og det er her "skoen trykker", i følge Hægeland.

De tre-åringene som er i småbarnsavdelingene i dag, rykker jo automatisk opp. Da blir det ikke plass til våre parkbarn. Jeg vet om en barnehage med ti ledige plasser i stor avdeling. Åtte av disse besettes internt. Da er det jobare flaks hvem av treåringene i kø som får en av de to ledige plassene. Slik er det i alle barnehagene, sukker hun.

Havner nederst

I realiteten står vi fra høsten av uten noe tilbud til Oline. Samtidig forsvinner kontantstøtten. Alternativet blir en rådyr dagmamma. For, etter 12 år hjemme, har jeg nå fått tilbud om jobb.

Jeg søkte om barnehageplass i mai i 2007, og havner likevel sist i køen i år fordi ett- og toåringer som skal i småbarnsavdelingene går foran Oline. Mitt eneste lille håp er at det skal bli plass til henne under siste opptak i juli.

Tenkt seg om

Den oppgitte mammaen irriterer seg over vedtaket om nedleggelse av bydelens to gjenværende kommunale barneparker. Hun synes bydelspolitikere og administrasjon burde tenkt seg bedre om før vedtaket ble gjort.

Det er åtte barn i Solkollen nå, av disse er det kun ett som så langt har fått barnehageplass - i en privatbarnehage. I Kaptein Oppegårdsveipark har så vidt jeg vet ingen fått tilbud, forteller hun.

Det er rart man kan legge ned et så godt tilbud uten å ha noe annet å tilby barna våre.

Revurdere

Hun oppfordrer derfor de ansvarlige til å tenke seg om en gang til mens det fremdeles er tid.

Det må da gå an å revurdere beslutningen og beholde en av parkene inntil man kan gi de som går der plass et annet sted, mener hun.

Beslutning tatt

Men, enhetsleder Kari Håve i Bydel Nordstrand sier beslutningen er tatt.

Det er leit å legge ned barneparkene. Vi skulle så gjerne beholdt dem som en del av mangfoldet, men det er for dårlig belegg til at det går i hop økonomisk å fortsette driften.

Bare flaks hvem av treåringene i kø som får plass

Anne Grethe Hægeland

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping