Gå til sidens hovedinnhold

– Mister vårt fristed

Høybråtenklubbens brukere må snart finne et annet sted å være. Aynur Atak forteller at ingen steder kan være like gode som klubben.

HØYBRÅTEN: Å erstatte en ungdomsklubb som Høybråtenklubben er ingen enkel sak. Før jul i fjor vedtok bydelsutvalget at klubben skal legges ned, tilbudene og brukerne skal overføres til nye Rommen kultursenter og Haugenstua scene.

– Jeg synes det er dårlig at de legger ned klubben vår. Høybråtenklubben er en fritidsklubb, hvor vi ikke trenger å binde oss til ting og melde oss på aktiviteter. Det er et fristed vi kan være, ikke en organisasjon, forteller Aynur Atak (16).

Fristed for å være seg selv

Atak var en av pådriverne for demonstrasjonene som var i forkant av politikernes vedtak. Hun har et sterkt engasjement og forteller at verken Rommen eller Haugenstua scene er gode nok alternativer.

– Disse stedene har ikke de ideene som Høybråtenklubben har. Klubben vår er et sosialt samlingssted, her er det ingen som pusher oss til å delta på alt mulig. Klubben er et sted vi kan være bare oss selv, sier hun.

Atak forteller at klubben blir brukt nettopp fordi ungdommene selv bestemmer hva de ønsker å gjøre der.

– Brukerne er med på å bestemme det som arrangeres. De ansatte arrangerer gjerne leker eller konkurranser, da er det helt frivillig å bli med, det er ingen tvang. De som vil deltar, de som ikke vil gjør andre ting, sier Atak.

Samarbeid

Bydelsadministrasjonen skal, i samarbeid med ansatte og brukere av klubben, politikere og ungdomsrådet, finne alternativer til Høybråtenklubben.

Det ingenting i veien for å lokalisere små aktiviteter på flere steder i bydelen, men å finne et sted på Høybråten for ungdommen virker umulig.

Atak er usikker på veien videre, men det er tydelig at engasjementet fortsatt er stort.

– Jeg vet ikke hvordan vi skal kjempe videre, men om vi samler alle som engasjerer seg så kan det være vi finner en løsning.

I går startet arbeidet så smått, med møte mellom ansatte i bydelen og representanter fra klubben.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis