RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistet alt i brannen

Elisabeth Forsman (t.v.) mista alt ho hadde i leilegheita si under katastrofebrannen i Lærdal natt til søndag. Søndag ettermiddag framleis på Håbakken.
Elisabeth Forsman (t.v.) mista alt ho hadde i leilegheita si under katastrofebrannen i Lærdal natt til søndag. Søndag ettermiddag framleis på Håbakken. Foto: Kjell Eldegard (Sognavis)
Sist oppdatert:
Elisabeth Forsman er lykkelig for at hun ikke fulgte vanlige rutiner på lørdagskvelden.

(Sognavis): - Jeg kom hjem fra jobben på alders- og sykehjemmet i 22.30-tiden lørdag kveld. Siden jeg skulle opp og på jobb søndag morgen gikk jeg rett i dusjen. Noe jeg vanligvis ikke gjør etter kveldsvakten, sier hun.

Da hun kom ut fra badet, oppdaget hun brannen rundt huset i Kirketeigen på Lærdalsøyri.

Fikk varme klær
- Da var det bare å få på seg litt klær og komme seg ut av huset. I farten fikk jeg med meg mobiltelefonen. takket være snille naboer fikk jeg lånt meg varmere klær, forteller Elisabeth Forsman om de dramatiske minuttene hun opplevde lørdag kveld.

Sammen med nabolaget var hun etter hvert evakuert til kafebygget på Håbakken. Der var det opprettet et mottakssenter for de som måtte evakueres fra Lærdalsøyri.

Mistet alt
Sett bort fra klærne som hun gikk i, samt mobiltelefonen, er Elisabeth Forsmann blant de som mistet alt de hadde i branntragedien.

- Møbler, klær, penger. Ja, alt jeg hadde i huset var nok flammenes bytte, sier hun.

Forsman, som er fra Sverige, har bodd i Lærdal i snart fem år. Hun flyttet til Lærdal etter at hun fikk seg jobb som hjelpepleier ved Lærdal alders- og sykehjem.

Les flere saker fra Sognavis.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere