Gå til sidens hovedinnhold

Mistet bena og en arm – nå dykker han

Scott Schroeder ble hard skadd etter et bombeangrep i Afghanistan, med spesiallagde svømmeføtter kan han dykke igjen.

Den amerikanske soldaten Scott Schroeder mistet begge bena og en arm etter at han ble utsatt for et bombeangrep i Afghanistan, da en IED-bombe eksploderte under transportbilen hans for sju måneder siden. To benproteser og en falsk arm hindrer han absolutt ikke i å dykke. Han har fått seg spesiallagde svømmeføtter, slik at han igjen kan utforske den undersjøiske verden, skriver Daily Mail.

Måtte lære å dykke på nytt
Schroeder dykket for første gang i 1980, men på grunn av skadene han fikk under bombeangrepet måtte han lære seg alt på nytt.

På bildene dykker han på Key West i Florida, og de er tatt i forbindelse med et rekreasjonsterapi-program han og familien tar del i.

Kona Laura og tenåringssønnen Zach har dykket sammen med han på det ukeslange oppholdet i Florida De er begge nybegynnere, men håper nå at også de kan ta dykkerlappen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Key West-turen ble organisert av Task Force Dagger Foundation, en Texas-basert veldedig organisasjon etablert i 2009, dedikert til å hjelpe skadde soldater og deres familie og venner.

Schroeder kontaktet organisasjonen før han ble skadet, for å tilby hjelp til sårede soldater.

- Opprinnelig trodde jeg at jeg skulle være med på giversider, og nå er jeg på mottakersiden av stiftelsen. Jeg er velsignet for at de er her for å hjelpe meg og min familie, sier soldaten.

Reklame

Grillpakken som gir deg saftig mat

Kommentarer til denne saken