*Nettavisen* Nyheter.

Mistet innvoller på E6

Foto: Tom Gustavsen (Romerikes Blad)

Store mengder illeluktende kjøttrester spredd ut over motorveien.

20.02.12 23:05

Store mengder illeluktende innvoller ble strødd ut over en strekning på 50 meter i nordgående løp på E6 sør for Kløfta.

- Vi aner ikke hvor dette stammer fra. Sjåføren som har mistet det har ikke meldt fra til oss. VI kan vel kalle det et kadavermysterium, sa operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til rb.no mandag ettermiddag.

Innvollene, som blant annet lå midt i veibanen, skapte store køer i ettermiddagsrushet.

Trengte tips
Politiet gikk ut og etterlyste tips fra publikum som kunne ha sett noe. Etter en stund meldte et vitne seg.

- Et vitne forklarte oss at en lastebil hadde stoppet på stedet, og at sjåføren sto på taket av lastebilen og at en luke var åpen. Men han har reist videre uten å melde fra til oss, sier operasjonslederen.

Politiet kontaktet dermed selskapet som lastebilen tilhørte.

- Etter dette kontaktet sjåføren oss, og innrømmet at han ikke hadde kontaktet oss. Vi ga han klar beskjed om at en del problemer da kunne vært unngått. Blant annet kunne man unngått at innvollene ble dratt utover, og brannvesenet kunne fått ryddet stedet raskere, sier Jahr.

Ifølge operasjonslederen vil en jurist ta stilling til om sjåføren, en mann i midten av 30-årene fra Hedemarken, skal straffeforfølges for svineriet.

De første meldingene om kjøttrestene kom til politiet ved 15.30-tida. Ved 16.45-tiden kom brannvesenet på stedet for å spyle veibanen rein.

Litt over klokka 17.00 var brannvesenet ferdig på stedet.

Trolig svineinnvoller
Seksjonssjef Anne Marie Jahr i Mattilsynet har sett bilder av innvollene, og mener det er snakk om «ordinært» slakteavfall.

- Mest sannsynlig stammer dette fra svin, eventuelt i blanding med innvoller fra andre husdyr. Da er det i såfall såkalt kategori 3-avfall, sier seksjonssjef Jahr til rb.no.

Fôr og gjødsel
Ifølge seksjonssjefen i Mattilsynet er Norsk Protein på Hamar det eneste selskapet som tar imot slikt avfall på Østlandet.

- Dette er ikke farlig avfall på noen måte, men det er uansett ikke heldig at slikt faller av under transport. Normalt skal slikt avfall fraktes i lukkede containere. Slikt avfall skal ikke ut i naturen, og ikke en gang bønder får lov å grave ned en død gris, sier Anne Marie Jahr.

Ifølge Norsk Protein sin hjemmeside brukes kategori 3-avfall til produksjon av fôr og gjødsel.

Les flere saker hos RB.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag