Mistet jobben etter to dager

Foto: Inge Fjelldalen, Telemarksavisa (TA)

To dager etter at de 12 ansatte begynte i bedriften, måtte de gå.

23.04.09 08:08

Revisjonsstans ved noen av REC Wafer Norways fabrikker på Herøya førte til at den nye bedriften likevel ikke skulle øke fra fem til seks arbeidsskift.

Det fikk ikke de 14 innleide kontraktsarbeiderne vite før de møtte på jobb i forrige uke.

- De begynte i jobb onsdag i forrige uke, men sist fredag fikk de beskjed om at de måtte slutte, sier hovedtillitsvalgt Anders Langerød ved REC Wafer Norway på Herøya, til Telemarksavisa.

De 14 var innleid på seksmåneders kontrakt gjennom Xtra. De skulle egentlig jobbe på den tredje fabrikken til selskapet på Herøya. Men da hadde ledelsen for lenge siden bestemt at fabrikken likevel ikke skulle utvide fra fem til seks skift.

To dager etter at de begynte, måtte 12 gå. To fikk bli i andre jobber.

- Regner med du er kjent med finanskrisen
Fabrikkdirektør Tore Matre i REC Wafer Norway sier at det er svingningene i verdens finansmarked som er årsaken til at de 12 må gå etter bare to dager.

- Før påske var det klare signaler på at vi skulle kjøre full produksjon. Etter påske hadde rammebetingelsene endret seg. Dette er veldig uheldig, men vi må være profesjonelle nok til å ta nye beslutninger når ting endrer seg, sier Matre til Nettavisen.

- Totalt uakseptabel fremgangsmåte
- Det hadde vært veldig moro å se kontraktene. Men uavhengig av hva som står i kontraktene til de 14 personene så er denne fremgangsmåten totalt uakseptabel. Om det er noe ulovlig, det tør jeg imidlertid ikke å si, sier Arne Hagen, som er nestleder i LO Grenland, til avisen.

Han forteller at LO Grenland opplever at veldig mange bruker finanskrisa som argument for å kvitte seg med folk.

- Finanskrisa blir brukt som argument for veldig mye nå. Men det er som regel veldig vanskelig å kontrollere om det stemmer, sier Hagen.

Les mer om saken i Telemarksavisa.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.