*Nettavisen* Nyheter.

Mistet lappen etter fylletur med elsykkel

MISTET LAPPEN: En beruset mann mistet førerkortet for bil etter å ha syklet med elsykkel, selv om elsykler ikke regnes som motorvogn og at man ikke trenger førerkort for å benytte seg av disse. Illustrasjonsfoto av elsykkel: Scanpix

Beruset mann mistet førerkortet for bil etter å ha syklet med elsykkel, selv om elsykler ikke regnes som motorvogn og at man ikke trenger førerkort for å benytte seg av disse.

14.08.17 13:00

(iFinnmark): En mann i 20-årene mistet førerkortet etter å ha tatt seg en sykkeltur i Vadsø natt til lørdag etter en tur på byen.

Førerkortbeslaget skjedde selv om elsykler ikke regnes som motorvogn etter, og at man trenger ikke førerkort for å bruke disse.

Det er heller ingen promillegrense for bruk av tråsykkel, men politiet kan ut fra Veitrafikklovens paragraf 21 gjøre en vurdering på om man er «skikket» til å sykle på en trygg måte.

Årsaken til den strenge reaksjonen i Vadsø bunner i et politiet observerte «hasardiøs» sykling med elsykkel. Syklingen var av sånn art at det ble vurdert til å ha stort farepotensial, ifølge politiets operasjonssentral i Finnmark politidistrikt.

Mannen måtte blåse i apparatet, som viste 1,06 mg per liter luft. Det tilsvarer 2 i promille, ifølge politiets operasjonsleder.

Les flere saker fra iFinnmark her!

Sett denne populære videoen?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag