Mistet lisensen på livstid i Norge - vil gjøre comeback i Sverige

COMEBACK? Atle Hamre vil satse i Sverige.

COMEBACK? Atle Hamre vil satse i Sverige. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

- Det er nok bare ren ønsketenkning.

Det er den svenske avisen Aftonbladet som melder at travkusk Atle Hamre snart kan få dommen hevet og få tilbake sin lisens, og at han satser på å kjøre løp i nabolandet, skriver Østlandsposten.

- Det første løpet jeg kommer til å kjøre er på Solvalla, sier Hamre til avisen.

Ble dømt
Atle Hamre ble i to omganger dømt til fengsel i forbindelse med utpressingssaker. Det Norske Travselskap (DNT) anså i 2009 at Hamre skadet travsportens anseelse, og dro inn hans lisens på livstid. Hamre fikk da heller ikke lov til lenger å besøke en travbane.

Etter det har Atle Hamre jobbet for å få tilbake lisensen, og ifølge Aftonbladet kan han snart få den tilbake ved å få omgjort dommen.

Ifølge kilder avisen har snakket med skal det se lyst ut for Hamre.

- Jeg har en veldig god følelse. På en skala fra 1 til 10 er min følelse 10, sier Atle Hamre til Aftonbladet ifølge Østlandsposten.

Kun i Sverige
Dommen kommer før pinse, og dersom han får tilbake lisensen vil han ifølge avisen utelukkende kjøre i Sverige.

- Får jeg tilbake lisensen er min tid i Norge over. Jeg har ingen ting å bidra med i Norge og reiser direkte til Sverige, sier han.

- Det første løpet jeg kommer til å kjøre er på Solvalla. Den enorme støtten jeg har fått fra de svenske trenerne har vært så stor at jeg knapt kan tro det. Det svenske folket har vært fantastiske mot meg, sier han blant annet.

Ikke velkommen
Hamre sier at han ikke føler seg velkommen i norsk travsport etter episodene han har vært gjennom.

- Det er en helt annen forståelse i Sverige. Det har vært mye støy om meg hjemme i Norge. At jeg slåss når jeg er på byen, at jeg er kriminell og så videre. Det har gått åtte år siden den utpressingen og jeg har ikke en gang fått en parkeringsbot, sier Hamre blant annet til avisen.

Ren ønsketenkning
- Det stemmer at vi har avsluttet en runde i Lagmannsretten, og dommerne skal komme med sin avgjørelse før pinse, sier generalsekretær i Det Norske Travselskap, Rune E. Gustavsen, til ØP Nett.

- Dette er en sak som dreier seg om hvorvidt voldgiftsdomstolen hadde rett til å inndra lisensen i 2009. Dette løftet Atle Hamre over i sivil rett i 2012, og tapte på alle punkter. Jeg ser ingen omstendigheter som skulle tilsi at Hamre skulle få omgjort dommen nå, sier Gustavsen.

Medieutspill
Generalsekretæret sier til ØP Nett at de uttalelser Atle Hamre har kommet med overfor den svenske avisen kun er et rent medieutspill og et forsøk på å påvirke dommerne.

- Det er lite nytt i saken nå, og jeg har absolutt ingen tro på at han har den minste sjanse til å få tilbake lisensen. Men dette er det jo dommerne som skal avgjøre, sier Gustavsen.

Les også: Hamre får ikke gjenopptatt saken -Mener Hamre bør løslates - Horst anmeldt av politikolleger - Jørn Lier Horst siktet etter omstridt avhør - Trygg på egen sak - – Horst har ikke vist uforstand i tjenesten

LES FLERE SAKER FRA ØSTLANDSPOSTEN

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.