RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mistillitsforslag mot Erling Lae

Oslo (NTB-Marianne Bugge Nordberg): Arbeiderpartiet, SV og Rødt fremmet onsdag mistillitsforslag mot Oslos byrådsleder Erling Lae (H) på grunn av hans håndtering av saken om nytt billettsystem for Oslo Sporveier.

Det nye elektroniske billettsystemet skulle vært på plass i 2004, men det er blitt utsatt flere ganger.

? Denne saken har vært en av de lengstlevende katastrofene i Oslo kommunes historie. Byrådsleder Erling Lae har ikke tatt noen grep for å rydde opp. Byrådet har feilinformert, unnlatt å informere og latt skandalen utvikle seg. Vi kan ikke ha en byrådsleder som ikke evner å drive kommunen og kommunens virksomheter på en forsvarlig måte, sier SVs gruppeleder i bystyret, Knut Even Lindsjørn, i en pressemelding.

? Jeg er litt tilbakeholden med å kommentere et mistillitsforslag som jeg ikke har sett noen skriftlig begrunnelse for. Men jeg må si at jeg stusser litt over at et slikt forslag kommer når opprydningen er i gang, og styret har vist ansvar, sier Erling Lae til NTB.

Tidligere samferdselsbyråd, Peter N. Myhre, som har fått mye av skylda for skandalen, trakk seg tidligere i mars.

? Det var klokt at tidligere byråd Peter N. Myhre å gå av for noen uker siden. Hadde vi ment at saken hadde slike dimensjoner at også byrådslederen måtte gå, ville vi lagt fram forslag om dette selv, sier Venstres gruppeleder Ola Elvestuen.

Det opprinnelige kostnadsanslaget for det nye elektroniske billettsystemet var 170 millioner kroner. I oktober 2008 var kostnadene på 280 millioner kroner.

? Dette er uakseptabel bruk av fellesskapets penger, og byrådet har ikke informert bystyret om de økonomiske overskridelsene etter hvert som de ble gjort kjent med disse, sier Lindsjørn.

Mistillitsforslaget ble fremmet i onsdagens bystyremøte. Forslaget vil bli behandlet i neste bystyremøte 22. april. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere