RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mitt Vålerenga

Sist oppdatert:
MITT VÅLERENGA – VIF21: - Hjemmet er delt i to når det gjelder klubben i hjertet. Mannen og sønnen min er LSK-patrioter og Datteren min og jeg Vål`enga. Det er noen tøffe tak i mellom men vi har kommet frem til å ha 2 flaggholdere på terrassen et med ÆRE VÆRE og et bittelite Lsk flagg. Gubben synes nok det er ille at jeg ikke konverterte til LSK da jeg flyttet opp dit, men den tanken har jo aldri slått meg! Jeg liker ikke gult, og hater fugler, skriver Ingvild Heiene Gaarder i sitt bidrag.

mitt vaalerenga vpn03 medium
mitt vaalerenga vpn03 medium

”Forholdet” starta tilbake til 1983/84, som fotballspillende pike fra Romsås - en drabantby i Oslo nord, blei det liksom bare et lag å holde med. Lillestrøm var for langt unna, det hjalp ikke å være på hils med Toms Sundby heller, selv om han bodde der. Lyn hadde jeg vel ikke hørt om, og Skeid var ikke noe alternativ. Da var det jo bare et lag igjen.

Det var litt stas å spille mot Vål`enga også, selv om vi ikke var i serien i sammen så var det noe eget. Da vi jentene ble gamle nok til å dra til by`n aleine dro vi på kamper på Bislett og så laget banka flere motstandere. En lørdag vi var på kamp ble Vål`enga for alvor i mitt hjerte. Vi så at gutta vant over Start og vi blei igjen på Bislett etter kampen og gikk og snuste rundt garderoben og sparka i bakken. Tilslutt snakke en kar til oss og vi sa vi venta på å få autografer. Da spurt`n om vi ville komme inn i garderoben til gutta ! Herregud vi var himmelfalne, tenk deg å komme inn til heltene dine ! Der fikk vi autografen til Per Edmund Mordt, Jørn Andersen og Vidar Davidsen.. Jeg har ennå den fra Jørn Andersen som det står til Ingvild på !. Da vi kom ut fnisa vi akkurat sånn som bare 12-13 åringer kan. Så spurte en av jentene meg : Herregud, er du forelska eller ?? Ja, sa jeg: i Vål`enga ! Etter den oppturen har det alltid bare vært Enga for meg. Jeg kjøpte meg skjerf til cupfinalen i 85, det hang lenge på jenterommet mitt.

Etter et laaaaangt opphold på å opprettholde interessen er jeg tilbake for fullt, jeg går på kamper, har sesong kort, og synger for full hals. Skjerfet fra 85 henger stadig rundt halsen, men nye gensere har jeg kjøpt. I mellomtiden har jeg rukket å etablere meg med mann og barn, og er bosatt på Romerike. Hjemmet er delt i to når det gjelder klubben i hjertet. Mannen og sønnen min er LSK-patrioter og Datteren min og jeg Vål`enga. Det er noen tøffe tak i mellom men vi har kommet frem til å ha 2 flaggholdere på terrassen et med ÆRE VÆRE og et bittelite Lsk flagg. Gubben synes nok det er ille at jeg ikke konverterte til LSK da jeg flyttet opp dit, men den tanken har jo aldri slått meg! Jeg liker ikke gult, og hater fugler!!

I tillegg blir jeg bare bergtatt av den samhørigheten og det fellesskapet som knytter Enga sammen. Følelsen som du har sammen med mange andre og den dirrende stemningen når vi synger Kjerka på kamp gir meg ennå gåsehud. At den klubben er for alle er helt sikkert. Der er vi like alle mann, uansett alder, kjønn, hudfarge og samfunnslag. Det fyller meg med gode følelser og jeg bare elsker den klubben. Når man står side om side og Enga netter, og alle hopper opp og ned, og du bare klemmer nabo`n selv om du ikke kjenner`n , det er fantastisk. At det er en Rellion er helt sikkert. Etter å ha vært på mange sånne kamper, skjønner jeg at alle kan bli Relliøse ! Jeg har til og med fått med meg en i hugga FFK-patriot på kamp, som nå har meldt seg inn i Klanen. Han ble så rørt og beveget over stemningen og fellesskapet i Klanen, og meeeget imponert over Miniklanen!

Gleder meg til mange kvelder på Ullevaal og den følelsen det gir meg.

Takk for at dere tok i mot meg, det betyr enormt.

ÆRE VÆRE !!

Ingvild Heiene Gaarder

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere