RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Møkkete bilaction

Sist oppdatert:
«MX vs. ATV Untamed» er uoriginalt, men artig.

(Spillmagasinet): Omtrent samtidig som de slapp Windows 95, bestemte Microsoft seg for at de skulle satse på spill.

Satsingens første frukter var en haug PC-titler i en rekke forskjellige sjangre, og et av de beste var offroad-motorsykkelspillet «Motorcross Madness».

Glimrende kontroll

«MX vs. ATV Untamed», som vi har testet til Playstation 3, er utviklet av de samme gutta og er minst like bra.

På tross av at det ser ut som Playstation 2-spill i litt høy oppløsning, byr det på mer moro enn de fleste andre bilspill til maskinen. Spillet sliter for øvrig ikke med hakking (det skulle bare mangle) og fartsfølelsen er upåklagelig.

Du får kjøre en rekke ulike crossmotorsykler, firehjulinger og biler, og samtlige er herlige å styre. Kontrollen befinner seg et sted mellom arkade og simulator, sitter som et skudd fra første sekund, og er utrolig deilig. Jeg følte hele tiden at jeg hadde full kontroll over kjøretøyet, samtidig som jeg måtte jobbe for å få ting til å gå som jeg ville.

Varierte baner

For eksempel er bare det å komme seg raskt gjennom banene en utfordring. De mange, varierte, og ofte lange løypene er fulle av humper, gjørmepøler og andre ting du må takle på riktig måte. Som i offroad-bilspill flest er det utrolig viktig å kunne lese terrenget, hvis ikke det sitter relativt kjapt kan du se langt etter topplasseringene.

På spillmodusfronten har også «MX vs. ATV Untamed» masse å by på. Du kan delta i en haug turneringer, kjøre forskjellige typer enkeltløp, eller kose deg med flerspillermodusen (både lokalt og over nett). Kombinert med noen etter hvert utfordrende motstandere, sørger de mange modusene for at spillet både varer og rekker.

Vanskelig å lande

Dessverre har «MX vs. ATV Untamed» et par feil, og den største er at det å lande riktig etter et hopp er altfor vanskelig. Du må justere på hvor kjøreren legger vekten sin for å få til en god landing, men det er altfor ofte umulig å vite hvordan det kommer til å gå. Du mister masse fart hvis du feiler, og når i hvert fall et par moduser krever at du hopper masse så sier det seg selv at dette er irriterende.

Et annet, men mye mindre problem er at PS3-utgaven ikke støtter risting (når ble egentlig den dirrende kontrolleren lansert i Norge, Kristian? - Sjefen). Du kjenner med andre ord ikke underlaget, noe i hvert fall jeg synes gjør spillopplevelsen litt mindre spennende. I tillegg sliter «MX vs. ATV Untamed» med at det ligner veldig på forgjengerne, så hvis du er lei serien er det lite å hente her.

Underholdende

Hvis du derimot ikke er det eller har lyst på utfordrende og fartsfylt bilmoro, og ikke må ha den feteste grafikken, er sjansene store for at «MX vs. ATV Untamed» er spillet ditt. Det finner ikke opp hjulet på nytt, men er kremeksempelet på at det ikke er nødvendig for å by på en god spillopplevelse.

PS: Vi har også testet spillet på 360. Med unntak av en litt bedre grafikk (men fortsatt langt ifra bra) og risting, er det prikk likt.

Se gameplayvideo fra spillet:

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere