RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Roald, Berit (NTB scanpix)

Mæland snakker ut om vrakingen

Sist oppdatert:
- Jeg opplevde at hun brukte sin inhabilitet til å presse meg ut så raskt som mulig, sier tidligere politidirektør Øystein Mæland.

Tidligere politidirektør Øystein Mæland forteller sin versjon av hvordan han ble presset ut av stillingen som toppsjef i politiet av Justisminister Grete Faremo.

Mæland trakk seg fra stillingen 16. august i år i kjølvannet av Gjørv-rapporten som konkluderte med at politiet ikke gjorde jobben sin godt nok 22. juli 2011.

Telefon fra departementsråden
Han forteller til VG at han klokken 15.20 denne dagen fikk en telefon fra departementsråd Tor Saglie i Justisdepartementet. Saglie er altså øverste embetsmann i departementet. Mæland hadde samme dag hatt møte med landets politimestere for å stake ut kursen for politiet etter 22. juli.

- Saglie fortalte at statsråden hadde fått Lovavdelingen til å vurdere sin habilitet i forhold til å vurdere mitt tjenesteforhold. De mente at hun var i grenseland - og at hun derfor hadde erklært seg inhabil. Dette ville snart bli offentlig kjent. Saglie sa at det dermed hadde oppstått en helt ny situasjon, og at den måtte håndteres, sier Mæland.

Jeg opplevde at hun brukte sin inhabilitet til å presse meg ut så raskt som mulig, og uten å snakke med meg direkte

Ingen annen utvei
- At hun igangsatte prosessen, måtte nødvendigvis bety at hun ønsket å vurdere mitt tjenesteforhold, og jeg kunne derfor ikke få noe svar på om jeg hadde tillit eller ikke. Situasjonen ble umulig for meg, og jeg ble til overmål bedt om å avklare min situasjon før TV-debatten klokken 21.30.

Øystein Mæland trakk seg samme kveld. Hans avgang ble kjent omtrent samtidig med at NRK-debatten startet.

- Jeg opplevde at hun brukte sin inhabilitet til å presse meg ut så raskt som mulig, og uten å snakke med meg direkte, sier Mæland til VG,

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere