(Spillmagasinet): Den kjente spillindustrisynseren Michael Pachter i Wedbush Morgan forteller i et intervju med Reuters at han tror ikke utviklere vil merke noe særlig til den økonomiske krisen.

Årsaken? Spillere som mister jobben vil ikke slutte å spille. De vil spille mer, hevder analytikeren.

FORUM: Er alle MMO-spillere avhengige?

- Jeg tror ikke MMO-spill blir påvirket i det hele tatt fordi personene som spiller dem er avhengige. Mister de jobben er det mer sannsynlig at de spiller siden de har mer tid til å spille, sier Pachter til nyhetsbyrået.

LES OGSÅ: - Kvinner har det enklere

Pachter har antagelig ikke lest Keith Bakkers, grunnleggeren av Europas ledende behandlingssenter for mennesker som skal være avhengige av dataspill, nylige uttalelser om at svært få mennesker er avhengige av elektronisk underholdning.

- Unge kommer til oss og har symptomer som er like andre avhengighetsproblem. Men jo mer vi jobber med disse ungene jo mindre overbevist blir vi om at vi kan kalle det et avhengighetsproblem, sier Bakker til nyhetskanalen BBC .

Bakker hevder at kun ti prosent av personene de har behandlet ved senteret er psykologisk avhengige av spill. For de øvrige 90 prosentene er problemet er sosialt. Kuren for å bli frisk er klar, ifølge psykologen.

- Hva de fleste av disse unge menneskene trenger, er foreldrene og lærerne sine. Dette er et sosialt problem, sier Bakker. Les hele saken her.

På forsiden av Spillmagasinetfinner du flere gode saker om spill.