RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moa senket Lillestrøm igjen

Sist oppdatert:
ULLEVAAL STADION (vif-fotball.no): Mohammed Abdellaoue ble igjen avgjørende i en kamp mot Lillestrøm.

VIF TV:Se Moas superscoring

Vålerenga gikk ut i hundre mot Lillestrøm på Ullevaal mandag kveld, og før to minutter var spilt smalt Morten Berre ballen i undersiden av tverrliggeren etter godt forarbeid av kaptein Daniel Fredheim Holm.

Presset mot Lillestrøms keeper Otto Fredrikson vedvarte med uforminsket styrke de neste ti minuttene, og etter 11 minutter fikk både Fredheim Holm og Sæternes avsluttet, rett i blokka til Lillestrøm.

Mer jevnt
De neste ti minuttene var det jevnere på Ullevaal, selv om Lillestrøm produserte et par hjørnespark.

Så eksploderte det igjen etter 21 minutter. Morten Berre viste hvorfor han fortsatt er en meget viktig brikke i Vålerengas lag. Lillestrøms venstreback Ståle Stensaas ble rundlurt av Berres kraft og finter. Innlegget fra Berre ble slått foran mål. Sæternes bommet på ballen før Fredheim Holm fikk avsluttet fra åtte meter, rett på keeper. Mohammed Abdellaoue heiv seg fram på returen, men Lillestrøm fikk til slutt klarert.

At Lillestrøm allerede etter 33 minutter gjorde sitt første bytte, uten at Magnus Myklebust var skadet, vitner om et Vålerenga som traff med taktikken. Arild Sundgot erstattet Myklebust, og hodestyrken på topp hos Lillestrøm var det dermed ikke noe å si på.

Fram mot pause hadde Berre en god heading etter corner, som Fredrikson reddet mesterlig. Lillestrøm på sin side hadde et par forsøk, men begge ble flott blokkert av en våken André Muri. Fire minutter før slutt holdt Lillestrøms kaptein Espen Søgård på å kløne det skikkelig til, når han valgte å klarere når egen keeper var på vei ut for å plukke ned ballen. Klareringen gikk rett i hodet på Sæternes og utenfor det åpne målet.

Moa-show igjen
Vålerenga fortsatte å presse gjestene fra Lillestrøm etter pause, og Zajics gode frispark etter 49 minutter hadde fortjent en bedre skjebne enn den gode redningen fra Fredrikson.

Fire minutter senere var Moa i gang mot Lillestrøm igjen. Fredheim Holm fikk ballen på midtbanen og spilte ut til venstrekanten hvor Moa tok ballen. Han avanserte mot en meget ryggende Søgård og slo et hardt innlegg foran mål, i retning Sæternes og Berre. Lillestrøm-stopper Pedersen kom først på ballen og klarerte den rett i krysset bak egen keeper. Fortjent ledelse til Vålerenga.

Litt over ti minutter senere var Moa på farten på venstrekanten igjen. Tok med seg ballen et stykke før han tittet opp og lempet ballen i en perfekt bue over Fredrikson, via stanga og til 2-0.

Nervøst
Lillestrøm brukte noen minutter på å komme seg, før grepet ble tatt. Søgård fikk slippe ytterligere ydmykelser og ble erstattet av Vidar Riseth. Det første som skjer med Riseth på banen er at Lillestrøm slår et frispark inn i feltet. En ellers meget trygg Troy Perkins bommet litt på utboksingen i duell med flere spillere og ballen ramlet i beina på Sundgot som fra åtte meter skøyt via nevnte Riseth og i mål. Det var kamp igjen på Ullevaal.

To minutter senere trodde Sundgot at han hadde utlignet for Lillestrøm, men scoringen ble korrekt avblåst for offside, til tross for Sundgot og Lillestrøms enorme protester.

Spennende – en stund
I minuttene som fulgte svingte det godt på Ullevaal, med målsjanser og muligheter begge veier. Den største hadde Berre, som var en centimeter fra å styre et presist Strand-frispark forbi Fredrikson.

Med 13 minutter igjen på klokka fikk Vålerenga en av mange cornere i denne kampen, og nå måtte Fredrikson igjen gi tapt for et krigersk Vålerenga. Allan Jepsens gode corner gikk via Wæhler til Muri som headet mot mål. Fredrikson fikk ikke kontroll på kula før Sæternes kranglet ballen forbi han og til 3-1 ledelse til hjemmelaget.

Kontroll
Mot slutten av kampen hadde Vålerenga god kontroll på Lillestrøm, som ikke evnet å sette nok press på Vålerenga. Berre fortsatte å herje på høyrekanten, og Strand var kun en tverrligger unna å sette sin første Tippeligascoring for Vålerenga.

Dermed har Vålerenga tatt seks av seks mulige poeng mot Lillestrøm denne sesongen. Moa står med tre mål mot samme lag, og heltestatusen blir vel ikke mindre etter mandagens kamp.

VIF TV:Se Moas superscoring

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere