RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moan leverer i andre kvartal

Sist oppdatert:
Moan og Visma leverte resultater som var bedre enn analytikerne hadde ventet i andre kvartal. Godt finansresultat var med på å dra opp tallene
Visma fikk et resultat før skatt på 43,3 millioner kroner i andre kvartal, mens analytikerne hadde ventet 29 millioner kroner ifølge Reuters. Bedre finansresultat enn ventet var med på å dra opp bunnlinjen. Man kan si at rundt halvparten av bunnlinjen skapet på kontoret til Moan.

Visma-sjef Øystein Moan sier til iMarkedet at finansresultatet på 24 millioner kroner er fordelt slik:

* 6 millioner kroner i renteinntekter.
* 4 millioner kroner i oppskrivning av Exense-aksjen.
* 14 millioner kroner i valutagevinst.

Driften omtrent som ventet

Vismas omsetning i andre kvartal var på 321 millioner kroner, mot 295 millioner kroner i samme kvartal året før. Her hadde analytikerne ventet en omsetning på 320 millioner kroner i snitt. Driftsresultatet til Visma endte på 18,5 millioner kroner i andre kvartal, mot 21 millioner kroner i fjor. Her hadde analytikerne i snitt ventet et driftsresultat i andre kvartal 2003 på 20 millioner kroner.

Vismas resultat pr. aksje var i første halvår på gode 3,20 kroner, og selskapet har nå 483 millioner kroner i kontanter.

Dårlig i Services

Vismas programvaredivisjon gjorde det sterkt i andre kvartal, mens Service-divisjonen gjorde det dårligere.

Begge divisjonene hadde en omsetning rundt 160 millioner kroner. Forskjellen mellom de to var på marginsiden. Mens Software-divisjonen hadde et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 33,4 millioner kroner, fikk Services et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) 10,3 millioner kroner.

Moan sa på presentasjonen onsdag morgen at han er optimistisk til tredje kvartal. God utviklingen i juni-salget får Moan til å tro bedring i markedsutviklingen.

I tredje kvartal vil Visma-ledelsen konsentere seg om oppkjøp og fusjonsmuligheter i programvaredelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere