Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobb angrep Røde Kors

Foto: STR (EPA)
Sist oppdatert:
Stein haglet mot Røde Kors-kontoret i Colombo fredag.

Hovedkontoret til det internasjonale Røde Kors (ICRC) i Sri Lankas hovedstad Colombo ble fredag angrepet av mobb.

Angrepet kom kort tid etter at en regjeringsvennlig politiker tok til orde for at ICRC-sjef Paul Castella bør vises ut av landet etter hans uttalelser om den pågående konflikten mellom militæret og Tamiltigrene i nord.

- Vurderer fortløpende
Mobben kastet stein, og flere ruter ble knust i angrepet, melder TamilNet. Væpnet politi rykket ut til stedet og klare å spre angriperne.

- En menneskemengde kastet stein mot hovedkontoret, men den er nå oppløst og folk har dradd vekk fra stedet, sier mediesjef Jon Martin Larsen i Røde Kors til Nettavisen.

Røde Kors, som er den eneste av de humanitære organisasjonene som har fått bli værende i det krigsherjede området, fortsetter arbeidet som før.

- Vi er vant med å jobbe i konfliktområder. Vi vurderer sikkerheten fortløpende, og nå er vi opptatt av å gjøre en best mulig jobb.

Underbygge påstander om krigsforbrytelser
Wimal Weerawansa, leder for National Freedom Front, har beskyldt ICRC og lederen for deres Colombo-kontor for å samle informasjon for å underbygge påstandene om at Sri Lankas hær har begått krigsforbrytelser i den pågående konflikten i Mullaiththeevu.

250.000 mennesker er regnet for å være innestengt på det 300 kvadratkilometer stort området som regjeringssoldatene har omringet opprørssoldatene i Tamiltigrene i. Ifølge statlig media har rundt 2500 mennesker klart å ta seg ut av området de siste dagene.

Strengt bevoktet
Krigsområdet er stengt for media, og dermed er det vanskelig å bekrefte opplysninger som kommer fra myndighetene eller opprøreren. Det vanskeliggjør også arbeidet til Røde Kors.

- Vi forsøker hele tiden å få jobbet fram og forhandle bedre arbeidsforhold, slik at vi best mulig kan hjelpe de som trenger det, sier Larsen.

Røde Kors-hovedkvarteret i Colombo er plassert i et strengt bevoktet område.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere