Gå til sidens hovedinnhold

Mobb angrep Røde Kors

Stein haglet mot Røde Kors-kontoret i Colombo fredag.

Hovedkontoret til det internasjonale Røde Kors (ICRC) i Sri Lankas hovedstad Colombo ble fredag angrepet av mobb.

Angrepet kom kort tid etter at en regjeringsvennlig politiker tok til orde for at ICRC-sjef Paul Castella bør vises ut av landet etter hans uttalelser om den pågående konflikten mellom militæret og Tamiltigrene i nord.

- Vurderer fortløpende
Mobben kastet stein, og flere ruter ble knust i angrepet, melder TamilNet. Væpnet politi rykket ut til stedet og klare å spre angriperne.

- En menneskemengde kastet stein mot hovedkontoret, men den er nå oppløst og folk har dradd vekk fra stedet, sier mediesjef Jon Martin Larsen i Røde Kors til Nettavisen.

Røde Kors, som er den eneste av de humanitære organisasjonene som har fått bli værende i det krigsherjede området, fortsetter arbeidet som før.

- Vi er vant med å jobbe i konfliktområder. Vi vurderer sikkerheten fortløpende, og nå er vi opptatt av å gjøre en best mulig jobb.

Underbygge påstander om krigsforbrytelser
Wimal Weerawansa, leder for National Freedom Front, har beskyldt ICRC og lederen for deres Colombo-kontor for å samle informasjon for å underbygge påstandene om at Sri Lankas hær har begått krigsforbrytelser i den pågående konflikten i Mullaiththeevu.

250.000 mennesker er regnet for å være innestengt på det 300 kvadratkilometer stort området som regjeringssoldatene har omringet opprørssoldatene i Tamiltigrene i. Ifølge statlig media har rundt 2500 mennesker klart å ta seg ut av området de siste dagene.

Strengt bevoktet
Krigsområdet er stengt for media, og dermed er det vanskelig å bekrefte opplysninger som kommer fra myndighetene eller opprøreren. Det vanskeliggjør også arbeidet til Røde Kors.

- Vi forsøker hele tiden å få jobbet fram og forhandle bedre arbeidsforhold, slik at vi best mulig kan hjelpe de som trenger det, sier Larsen.

Røde Kors-hovedkvarteret i Colombo er plassert i et strengt bevoktet område.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken