RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Stillbildet er hentet fra videoen der en kvinne blir overfalt av en mobb i Kenyas hovedstad, Nairobi, i forrige uke.
Stillbildet er hentet fra videoen der en kvinne blir overfalt av en mobb i Kenyas hovedstad, Nairobi, i forrige uke. Foto: Skjermdump (YouTube)

Mobb rev av klærne på «uanstendig» kvinne

Sist oppdatert:
Overfallet skapte storm på sosiale medier. Vi advarer mot sterk video.

En kenyansk kvinne i Nairobi ble angivelig angrepet av en mobb og fikk revet av klærne sine forrige uke. Hendelsen ble filmet og videoen ble nylig postet på Internett.

Overfallet på kvinnen skal ha skjedd på en busstopp etter at mobben anklagde kvinnen for å være kledd i et uanstendig antrekk, melder Al Jazeera.

Videoen har skapt et enormt engasjement på sosiale medier, hvor det er startet kampanjer som #MyDressMyChoice (mitt antrekk, mitt valg).

- Kle dere «anstendig»
I kjølvannet av hendelsen har konservative grupper gått ut og oppfordret kvinner til å kle seg «anstendig». Denne oppfordringen ble imidlertid ikke godt mottatt.

Mandag ble det avholdt en demonstrasjon i Nairobi til støtte for den forulempede kvinnen, hvor demonstranter stilte med bannere med følgende slagord: «Mitt antrekk, mitt valg».

- Vold rammer alle
Andre kvinner stilte med miniskjørt som en støtteerklæring til den overfalte kvinnen.

- Vold rammer kvinner, menn, gutter og jenter, og dersom dette får fortsette, så vil dette hindre oss fra å ha sunne forhold, sier initiativtaker bak demonstrasjonen, Ruth Knaust, til Capital FM radio.

Demonstrantene marsjerte mot busstoppen der det angivelige angrepet skal ha funnet sted.

- Kvinner blir overfalt, sier en demonstrant.

Beordret arrestasjoner
Kenyas visepresident har beordret at overfallsmennene skal arresteres, men politiet hevder de ikke kan etterforske saken videre, ettersom kvinnen ikke har anmeldt saken.

Al Jazeera melder om ytterligere to hendelser i Nairobi og Mombasa der kvinner skal ha blitt seksuelt overfalt etter at videoen ble offentliggjort.

Se videoen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere