*Nettavisen* Nyheter.

Mobbeoffer (16) slo mobber - dømt til fengsel

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

16-åringen var lei av å bli mobbet og tildelte mobberen et slag i ansiktet. Nå er han dømt til 14 dagers fengsel.

16-åringen var i skolegården da en annen skoleelev utførte en ufin gest mot ham. En gest som har fulgt 16-åringen fra han gikk i barneskolen.

Den krenkende oppførselen var noe han tolererte fra sine beste venner, men ikke av andre. 16-åringen ville ikke fortelle Aust-Telemark tingrett hva som var gestens opphav, skriver ta.no.

Ba ham slutte
16-åringen reagerte på denne gesten ved å si til den andre eleven at han kom til å slå til ham hvis han ikke sluttet. Den andre eleven gjentok da gesten og vinket 16-åringen mot seg. 16-åringen gikk da bort og slo til ham i ansiktet med knyttet hånd.

I ettertid har det vist seg at gutten som ble slått ikke har fått noen mén. Guttens forsvarer mente hans klient måtte frifinnes, både fordi han mente den andre gutten samtykket ved å vinke tiltalte til seg - og for at fornærmede også slo tilbake - riktignok uten å treffe.

Beordret tiltale
Motmobbereaksjonen havnet i retten fordi skolens rektor anmeldte saken. Gutten som mobbet og ble slått pågjærte ikke påtale. Videre ble det forsøkt av det lokale politiet å løse saken i konfliktrådet, men overordnet påtalemyndighet beordret at 16-åringen skulle tiltales etter straffeloven for å ha tatt igjen mot sin mobber.

Aust-Telemark tingrett mente at 16-åringens slag representerte en legemsfornærmelse og dømte ham til betinget fengsel i 14 dager. Fullbyrdelsen av straffen utsettes med en prøvetid på to år.

Les flere saker fra Telemarksavisa

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag