Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobbes fordi hun er kortvokst

Foto: Yngve Olsen Sæbbe
Sist oppdatert:
Senterpartiets unge politikerspire, Sandra Borch, (23) mottar stygge meldinger om hennes utseende og kortvoksthet.

Senterpartiets unge stjerne Sandra Borch (23) opplever janteloven på nettet, skriver Nordlys. I form av stygge meldinger om hennes utseende og kortvoksthet.

– Ja, jeg har fått føling med janteloven, og merker det særlig på mange av kommentarene som ikke dreier seg om saken, men om min person. Det går både på utseende og det at man ikke er som alle andre, forteller Sandra Borch fra Lavangen til avisen.

Det politiske talentet fra Troms er kortvokst, og lever godt med sin funksjonshemming. Men hun skulle vært foruten meldingene hun fra tid til annen får på nettet.

Hun har merket denne nye formen for jantelov etter at hun ble valgt til leder av Senterungdommen, ble mer profilert på riksplanet, og etablerte egen nettblogg.

– Ja, så absolutt. Det er jo slik samfunnet er, dessverre.

Det er mange folk der ute med rare meninger, sier hun til Nordlys.

Stygge meldinger

På sin blogg skriver hun om aktuelle politiske saker hun brenner for. De aller fleste tilbakemeldingene hun får er seriøse. Men det er også mange stygge bemerkninger.

Her er noen av dem:

« Hold deg til brunkrem og tannbleking. Det er det eneste du klarer å holde vedlike».

«Gjør deg sjøl en stor tjeneste, kom deg til hælvette ut i arbeidslivet å jobb ræva av deg og lær deg litt om livet, før du begynner å skyte vilt rundt deg om ting som ei blond lita tutte på 23 rett å slett ikke vet noe om!»

«Hold deg til Mascara og moteklær, unge frøken :)».

«Og blondinger fra Lavangen som er under 40 år burde ikke uttale seg i offentligheten.»

– Jeg merker det daglig, særlig i kommentarer på sosiale media. Folk som kjenner meg, særlig familien, kan bli irriterte og lei seg over dette. Men jeg lar det ikke gå inn på meg. Man må lære seg å leve med dette. Man må lukke ørene for noen av kommentarene, sier Sandra Borch.

Støtte hjemme

– Så har jeg jo selv valgt å bli politiker, og da må jeg på en måte betale den prisen. Jeg vet at det er mange der ute som har sterke meninger, spesielt om folk som ikke mener det samme som dem.

Men hjemme i Lavangen møter hun ingen jantelov. Der høster hun varm støtte for sin politiske suksess så langt.

– Det er alltid veldig godt å komme hjem til Lavangen. Når du går på butikken får du alltid en positiv kommentar om noe. Jeg opplever at de backer meg opp, og sier at jeg må stå på videre, forteller Sandra Borch.

Les andre saker fra Nordlys her.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!