RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Elin Marie Rud/Rakkestad Avis

Mobil er viktigere enn do

Sist oppdatert:
Tradisjonelle nødvendigheter som toalett og rennende drikkevann er ikke det folk aller helst vil ha på hytta – mobildekning topper ønskelistene.

I en fersk undersøkelse gjort av NetCom sier 85 prosent av de spurte at god mobildekning er viktig å ha på hytta, mens omkring 70 prosent mener det er viktigere at hytta har innendørs toalett og rennende drikkevann. Det skriver Rakkestad Avis.

Den nye hengekøya
- Nesten alle nordmenn tar med seg mobiltelefonen på ferie. Mobilen er ganske enkelt den nye hengekøya. NetCom møter ønsket om mobildekning på hytta gjennom utbygging av 3G-nettet i populære hytteområder til fjells og langs kysten, sier kommunikasjonsrådgiver i NetCom, Charlotte Erikstad.

En sannsynlig årsak til at mobildekning er viktig for folk, er at en stor andel av Norges arbeidende befolkning planlegger å arbeide også i ferier. Nesten en tredjedel sier at de vil ta jobbrelaterte telefoner i ferien.

Sosiale medier
Bruk av sosiale medier blir mer og mer populært, også i ferien. Nærmere 30 prosent oppdaterer status på sosiale nettsamfunn for å holde venner og familie oppdatert, og omtrent 20 prosent laster opp feriebildene på nettsamfunn som Facebook og Flickr.

- Teknologi er også viktig når det gjelder å holde kontakten med venner og familie mens man er på ferie. Mobilt bredbånd gjør at det å ringe ikke blir den eneste måten å holde kontakten på, og stadig flere velger å koble seg til Internett på denne måten, sier Erikstad.

41 prosent holder kontakten med e-post – en større andel enn de 32 prosentene som sender tradisjonelle postkort. Den vanligste måten å holde kontakten med venner og familie på når man er på ferie, er imidlertid tekstmeldinger. Hele 83 prosent av Norges befolkning velger å gjøre dette. Nesten to tredjedeler, 63 prosent, ringer, og omtrent 37 prosent sender MMS.

Les flere saker i Rakkestad Avis her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere