RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobil med tre knapper

Sist oppdatert:
Når bestemor skal ha mobiltelefon er det ikke funksjonene som teller. Her er bestemormobilen med kun tre knapper.

De fleste som lager mobiltelefoner prøver å få plass til så mange funksjoner som overhodet mulig. Når familiens eldste skal ha mobiltelefon er det ifølge Domene Fem helt andre ting som er viktige.

Less is more
Trendanalytikerne i norske Domene Fem tror de mest funksjonsrike mobilene med flust av megapiksler og megabyte kommer til å få konkurranse fra de aller enkleste mobiltelefonene på markedet.

Telefonene fra selskapet Jitterbug har verken mms, mp3-spiller, videofunksjon eller noen andre moderne telefonfunksjoner, og den enkleste har bare tre knapper – midt i blinken for bestemor. I alle fall om bestemor ser og hører dårlig.

Ekstra trygghet
Jitterbug er utviklet av GreatCall i samarbeid med Samsung, og har så godt som ingen funksjoner utover å ringe. Telefonen har en stor skjerm, tre knapper og spesielt høy lyd.

Den første knappen setter brukeren rett i kontakt med Jitterbugs servicelinje, knapp nummer to ringer et forhåndsprogrammert nummer og knapp nummer tre ringer automatisk til 911 som er amerikanernes nødnummer.

Du har selvsagt også enkel tilgang til telefonlisten din, og trenger du hjelp til å ringe andre enn de på listen, ringer du bare Jitterbug operatøren som setter over samtalen over for deg.

Jitterbug koster ifølge selskapets hjemmeside i underkant av tusen kroner, men det ser ut til at det bare er amerikanske bestemødre som får glede av den treknappede, enkle telefonen. Blir den en kjempesuksess, er det mulig vi vil få se liknende tilbud her til lands.

Les mer om telefonen på selskapets hjemmeside .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere