RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobil-smekk for bussjåfører

Sist oppdatert:
Mobiltelefonerende bussjåfører får nå en kraftig advarsel. Bussbransjen ser ikke med blide øyne på den trafikkfarlige mobilsnakkingen.

Denne uka kunne avislesere se foto av en bussjåfør som sender tekstmeldinger med den ene hånden mens hun styrer den fulle bussen med den andre.

- Ulovlig bruk av telefon er et sikkerhetsproblem og ikke akseptabelt. I tilegg skaper det stor utrygghet hos passasjerene. Nå ber vi busselskapene stramme inn, sier Christian Aubert, administrerende direktør i Transportbedriftenes Landsforening, til det oppdragsbaserte nyhetsbyrået Newswire.

Transportbedriftenes Landsforening har nylig sendt ut et rundskriv til sine medlemsbedrifter der de gjør oppmerksom på at det ikke er lov for sjåførene å snakke i telefon mens de kjører, hvis de ikke bruker handsfree-sett. Etter denne ukens avisoppslag er rundskrivet sendt ut på nytt.

Forbudet mot mobiltelefon gjelder for alle sjåfører av alle typer motorvogner, men Transportbedriftenes Landsforening har fått tilbakemeldinger fra passasjerer om at forbudet ikke overholdes.

- Dette har også sin årsak i at sjåførene ønsker å yte god service overfor passasjerer. Mange av samtalene skjer for eksempel fordi man vil finne hittegods, koordinere med ekstrabusser og så videre. Men da skal det altså brukes handsfree, sier Aubert.

Bussjåførene er ikke de eneste som synder. Bare i år er det utferdiget bøter for over to millioner kroner til sjåfører som prater i telefonen mens de kjører. Hvert forelegg er på tusen kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere