*Nettavisen* Nyheter.

Mobilbransjens stormester

Chess-gründer Idar Vollvik har satt kritikerne sjakk matt når Telia nå blar opp 1,7 milliarder kroner for mobilselskapet. Om det er for mye eller for lite, får fremtiden vise. Men Vollvik kan le hele veien til banken.

07.07.05 08:47

Da Vollvik for første gang snakket om et salg av Chess, ble han hånet og latterliggjort. En avis påsto at det var bløff og en teleanalytiker kunne ikke forstå at beløpet var riktig. I dag kan begge trolig spise i seg ordene.

I utgangspunktet skulle ikke Chess lyktes. Å være såkalt virtuell mobiloperatør betyr at man kun videreselger tellerskritt fra enten Telenor eller NetCom, og da blir man lett husmann.

Vollvik tok over et skakkjørt selskap og fyrte på med tung markedsføring og billige priser. Det enkleste er ofte det beste for hyperaktive Vollvik. Han fikk med Reitan-gruppen og Sense på laget, og det hjalp enormt at Chess måned etter måned lå på topp med de billigste prisene i markedet.

Vollvik gikk aldri inn i offentlige krangler med de store og har i det hele tatt vist en enorm tilpasningsevne. Ikke bare i mobilbransjen, men også personlig. Trønderen og RBK-supporteren dro til Bergen og ble stor sponsor i fotballklubben Brann!

Tilpasningsevne, vilje og handlekraft er noen stikkord for den utrolige Chess-historien - kombinert med en aggressiv leders bruk av tung og kreativ markedsføring for å nå målene.

Slik bygde Chess opp en kundebase på 400.000 kunder. Siden Chess videresolgte Telenor-tellerskritt ble selskapet en brysom konkurrent for Telias NetCom - en så brysom konkurrent at de nå blar opp fantasisummen 1,7 milliarder kroner for å innlemme selskapet i Telia-sfæren.

Smart nok skal Chess fortsette som før, bare med NetCom som underleverandør av tellerskritt. Slik håper svenskene å tjene inn milliardbeløpet som regner inn i Vollvik & Cos lommer.

Gründeren selv sier at han selger fordi han har drevet Chess så langt han kan, og at det nå bør komme inn nye eiere med mer økonomisk slagkraft. Selv vil han bruke pengene til å finansiere andre gründere gjennom Vollvik Invest.

Trolig har han ett og annet å fortelle de håpefulle gründerne om entusiasme og handlekraft også!

Hva synes du om Chess og Idar Vollvik - et eventyr eller ble han reddet av «an even bigger fool»? Si din mening på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag