*Nettavisen* Nyheter.

Mobilen blir billett

Legg igjen papirbilletten hjemme og ta med deg mobiltelefonen på konsert.

Neste gang du skal på fotballkamp, revy eller konsert kan du legge igjen papirbilletten hjemme og bare sørge for å ha med deg mobilen.

For første gang i Norge kan du nå få billetter med strekkode rett til mobilen. Det nye billettsystemet er et samarbeid mellom Billett24 og Mindup AS, og gjør ifølge en pressemelding billettbestillinger både enklere og sikrere.

Skanner mobilen
Når du bestiller billetter via Billett24 vil du fra nå av kunne velge å få billetten tilsendt til mobiltelefonen. Billetten vil bli sendt som en melding, og når du skal inn på kampen eller konserten viser du bare frem mobiltelefonen.

Der blir skjermen på mobilen skannet, og mobilbilletten blir deretter sjekket opp mot databasen for å valideres. Strekkoden kan kun benyttes én gang og den er låst til telefonen som mottok billetten, står det i pressemeldingen.

Sikker løsning
Mens det er lett å glemme eller miste bort papirbilletter, legger de færreste fra seg mobiltelefonen frivillig. Har du billetten på mobiltelefonen, blir det med andre ord en ting mindre å tenke på når du forlater hjemmet.

Dersom du ved en feil sletter meldingen, kan mobilbilletten utstedes på nytt og sendes om igjen. Du kan bestille billetter helt frem til arrangementet begynner, og slipper å stå i kø for å hente billetten.

Løsningen dekker også behov som kuponger, adgangskort og andre steder man benytter strekkode.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.