RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Ill.foto)

Mobilen blir blomst

Sist oppdatert:
Neste generasjons mobil kommer ikke med innebygd kamera eller tv, men med blomster. Forskere har funnet opp en telefon som brytes ned i hagen - og blir til en blomst.

Det er forskeren Kerry Kirwan som har utviklet et mobiltelefondeksel som oppløser seg selv i jord uten å forurense. Dekselet består at et spesielt nedbrytbart materiale, og forskerne oppfordrer deg til å grave telefonen ned i hagen eller en urtepotte.

Sår mobiler
De har nemlig plassert et frø synlig i dekselet, og dette vokser ut igjen når det blir lagt i jord.

Kirwin, fra universitetet i Warwick, har jobbet sammen med teleselskapet Motorola og PVAXX Research and Development. Under forsøkene deres ble telefonene løst opp i løpet av noen måneder, og etter tre uker begynte frøene å bli til solsikker.

- Telefonen har et element av show, men den skal løse et stort avfallspriblem. Folk skifter ut telefoner og deksler lynraskt. Nå prøver vi å komme plastikforurensningen til livs, sier Kerwin til danske Politiken.

- Perverst
Miljøprofessor Finn Bro Rasmussen fra Danmarks Teknologiske Universitet er ikke begeistret for telefonen-

- Øret mitt holder på å trille av når jeg hører dette. Selvfølgelig er det fint at det er nedbrytbart. Men det ville hjelpe mye mer hvis man lagde gjenbrukbar plast. Og det er da perverst at man skal lage blomster ut av telefoner, sier professoren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere