RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilen en bakteriebombe

Sist oppdatert:
Forskning viser at det er flere bakterier på mobilen din enn på toalettsetet ditt.

Det blir slått fast at mobilen er perfekte bakteriefeller, ettersom de oppbevares varmt og godt i lommer og vesker. Det går også frem av forskning at bakteriekonsentrasjonen på mobiltelefoner er stor og at titusener av mikrober lever på mobilens overflate. Disse tiltrekker seg mer bakterier enn et toalettsete, en skosåle eller et dørhåndtak, skriver Daily Mail, ifølge Dagbladet.

Kontakt med kroppen
- Mobilen kommer i kontakt med flere deler av kroppen og bærer en større bakterieflora enn toalettsetet, sier Joanna Verran, professor i mikrobiologi på Manchester Metropolitian University til den engelske avisen.

Norske forsker forteller Dagbladet at de fleste bakteriene er helt ufarlige, men at noen gule stafylokokker (bakterie som opptrer i klase og skaper betennelse) kan bli farlige. Spesielt hvis de havner i kroppen via sår eller liknende, kan de bli flere. Problemet med bakterien er at den ofte ikke kan drepes ved hjelp av antibiotika, noe som gjør at den kan være farlig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere