RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilen går rett i dass

Sist oppdatert:
Vi mister flere mobiler i toalettet enn på pub. Mange blir også spist av bikkja.

Mobiler blir mistet og ødelagt på de merkeligste steder. For er det noe vi er flinke til å miste, er det akkurat mobiltelefonen.

Britiske undersøkelser viser at mer enn en fjerdedel av mobileierne har mistet eller ødelagt sin telefon.

4,5 millioner tap
Det er prisselskapet SimplySwitch som har utført undersøkelsen om tap av mobiltelefoner.

- Av de 18 millioner nye mobilene som blir kjøpt i Storbritannia hvert år, vil omtrent 4,5 millioner ende opp ødelagt eller mistet, sier Karen Darby ved SimplySwitch til Celluar-news.com.

Tall fra deres undersøkelse viser merkelig nok at tap av mobiltelefonen i toalettet er det mest vanlige. Hele 855 000 mobiler skal havne i toalettet hvert år.

Dette utgjør omtrent 1,5 prosent av den britiske befolkningen.

Uforsiktige unge
Til sammenligning skal 810 000 mobiler bli mistet på pub, 315 000 i taxi, 225 000 på bussen og 116 000 får bli med på en runde i vaskemaskinen.

Hele 58 500 mobiler skal også bli tygd på av bikkja.

Av de 4,5 millionene telefonene som går tapt, er det de unge som står for den største andelen. 40 prosent av mobileiere under 34 år har mistet eller ødelagt en mobil, mens det tilsvarene tallet for de over 55 år er 16 prosent.

Også i Finland
Hvordan en så stor andel av de britiske telefonene finner veien til toalettet er uklart, men dette er tydeligvis noe som ikke bare gjelder for britene.

Vi har ikke klart å finne tilsvarende tall for Norge, men ifølge det finske vannverket er dette tydeligvis et problem også i Finland.

VG skrev i 2005 at det finske vannverket var bekymret over de mange mobilene som ble skylt ned i do og som kan blokkere avløpsrørene.

Denne saken er hentet fra forbrukerelektronikknettstedet Teknofil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere