RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilen som finner bestemor

RING FOR ELDRE: Med den nyeste Doro-telefonen kan bestemor sende MMS-bilder til barnebarna.
RING FOR ELDRE: Med den nyeste Doro-telefonen kan bestemor sende MMS-bilder til barnebarna. (Foto: Einar Eriksen)
Sist oppdatert:
Doros eldremobil viser hvor brukeren er ved hjelp av GPS.

[Mobilen.no]: Doro fortsetter med å utvikle sin mobilserie med enkle mobiltelefoner som skal appelere til eldre, svaksynte eller andre med behov for en mobiltelefon som er enkel å bruke.

På mobilmessen Mobile World Congress viste de frem fire nye mobiltelefoner, der de har utvidet funksjonsspekteret. Vi har sett nærmere på nykommerne.

Tilpasset nedsatt hørsel

Alle de nye mobilene har innebygget teleslynge for høreapparat, av standarden HAC M3/T4.

– Dette er en god standard, og de med nedsatt hørsel merker stor forskjell mellom denne standarden og lavere standarder, sier Frode Gretland, salgssjef for Doro i Norge.

I tillegg har telefonene Bluetooth, slik at høreapparat med Bluetooth-støtte kan forsterke lyden fra mobilsamtalene.

Telefonene er også tilpasset de svaksynte, med sorte taster og hvit påskrift. Kontrasten skal gjøre det lett å lese hva som står på tastene.

Skjermen er av god størrelse, og alle de tre telefonene har fått fargeskjerm som vi opplever som klar og lettlest.

GPS kan vise hvor brukeren er

Doro PhoneEasy® 680 og PhoneEasy® 682 har fått innebygd GPS-mottaker. Dette er ikke for at brukeren selv skal kunne navigere, men for at du skal finne brukeren dersom vedkommende roter seg bort.

Forskjellen mellom disse telefonene er at PhoneEasy® 682 har fått en medfølgende alarmknapp for håndleddet. Når brukeren trykker på denne får du beskjed om at alarmen er utløst, og du får vite mobiltelefonens posisjon.

Armbåndet kommuniserer ved hjelp av radiosignaler mot mobiltelefoner. Det er ennå ikke fastslått hvilken frekvens som vil brukes, og dermed er også rekkevidden ukjent foreløpig. Koordinatene sendes til pårørende som koordinater i en tekstmelding, men Doro har planer om å sette dette opp mot etablerte karttjenester.

Disse to telefonene skal ifølge Doro også ha fått en funksjon som reduserer bakgrunnsstøy ekstra godt.

Telefonen leveres med et svart ytre men er hvit på innsiden. Prisen vil havne på rundt 2250 kroner for PhoneEasy® 680 og rundt 4000 kroner for PhoneEasy® 682.

Smil til kamera

I PhoneEasy® 615 har det kommet på plass et kamera med 3,2 megapikslers oppløsning. En egen kameratast over tastesettet gjør det enkelt å aktivere kameraet og ta bilder.

Dette er altså beregnet på de som vil ha en enkel telefon med store taster, men som likevel vil sende bildemeldinger til barnebarna.

I tillegg er det 3G i telefonen, slik at det går kjapt å sende og motta bilder. Nettleser og e-postleser er mangelvare, så 3G-funksjonen får du ikke utnyttet på annen måte enn noe bedre lydkvalitet under samtaler og raskere mottak og sending av multimediameldinger.

En alarmknapp er på plass på baksiden, slik at pårørende kan varsles ved et tastetrykk.

Denne telefonen kommer både i svart og rødt, og prislappen lyder på rundt 1900 kroner.

Tekstmeldinger i fokus

Den telefonen med færrest funksjoner av de nye telefonene er PhoneEasy® 610. Her har det imidlertid kommet på plass en egen tekstmeldingknapp som tar brukeren rett inn i tekstmeldingsfunksjonen.

En alarmknapp er også på plass. Telefonen fås i fargene svart, hvit, rød og sølv. Prisen skal lande på omtrent 1600 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere