RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilen ufarlig på sykehuset

(Foto: TV 2 Nettavisen)
Det er konklusjonen i en kartlegging Rikshospitalet har gjort. Mobilen forstyrrer ikke medisinsk-teknisk utstyr slik man lenge har fryktet, og nå testes trådløse nett.

Det nye Rikshospitalet har hatt dårlig mobildekning. Telenor, av frykt for innvirkning på følsomt utstyr, har ikke har villet satse på utbygging av gsm-nettet på sykehusets område, skriver Computerworld.

Rikshospitalet har brukt vinteren til å kartlegge hvordan mobilnettet virker inn på det medisinsk-tekniske utstyret, og har konkludert med at det trygt kan bygges ut flere basestasjoner på sykehusområdet.

Nye basestasjoner settes nå opp, og fra september vil dette gi en kraftig forbedring av mobildekningen på sykehuset.

Dekningssjef Anne Solveig Olstad i Netcom konstaterer at stadig flere europeiske sykehus tillater mobiltelefoner, fordi moderne medisinsk utstyr uansett ikke påvirkes av radiosignalene.

Men fortsatt har sykehusene et stykke igjen før mobiltelefoner blir et hverdagslig syn.

- Det finnes eksempler på at sykehus-ansatte bruker gsm-løsninger ala trådløs bedrift , mens pasienter og besøkende ikke får bruke mobiltelefon. Det finner jeg litt pussig, sier Olstad i følge Computerworld.

Nå tester Rikshospitalet flere prosjekter som involverer trådløse nettverk (wlan).

- Heller ikke her har testene avdekket alvorlig elektromagnetisk støy, sier Øystein Jensen, avdelingssjef ved medisinsk-teknisk avdeling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere