Gå til sidens hovedinnhold

Mobiliserer til opprør i TT-saken

Blindeforbundets fylkeslag i Oslo ber sine medlemmer om å stå frem med reaksjoner på det de mener er en fatal omlegging av TT-ordningen i byen.

OSLO: – Nå er det viktigere enn noensinne at alle møter opp og gir styret innspill til fremdrift av aksjon og reaksjoner på den fatale omleggingen av TT-systemet, oppfordrer Margareta Forrestad, leder i Blindeforbundets fylkeslag i Oslo.

Innkaller til møte

Siden nyttår har det vært totalt kaos i byens TT-tilbud. Funksjonshemmede, pårørende og sjåfører er fortvilet.

LES OGSÅ: Totalt kaos for ny TT-kjøring

Transporten til skole og arbeid har vært uforutsigbar og det har nesten vært umulig å komme igjennom på telefon til det nye driftselskapet Samres.

Torsdag innkaller Blindeforbundets fylkeslag til medlemsmøte i Sagene samfunnshus.

– Vi må mobilisere alle gode krefter og det må gjøres nå, sier Forrestad.

LES OGSÅ: – Må ordne opp i TT-kaoset

Mange reaksjoner

Birger Kjelbye er med i aksjonsgruppen for denne saken og redaktør for Oslo Lydavis. Han bor på Bjørndal og er selv avhengig av TT-tilbudet.

Han er ikke overrasket over kaoset som har oppstått.

– Vi har jobbet med denne saken siden i høst, og våre argumenter og advarsler ble gitt til blant annet til politikerne i rådhuset, sier Kjelbye.

– Dette dreier seg om en svært sårbar gruppe. Men, slik er nå engang anbudsrkaoseteglene, her er det tydelig at billigst gjelder uansett., avslutter han.

Politikerne på banen

Det svenske selskapet Samres fikk anbudet på TT-kjøringen i Oslo, selv om det tidligere fått massiv kritikk for lignende tjenester i hjemlandet, melder NRK.

KrFs Aud Kvalbein stiller nå spørsmål til fungerende byråd Cecilie Bræin, om det er riktig at problemene med det svenske selskapet ikke ble tatt med i vurderingen da anskaffelse av nye TT-tjenester ble bestemt.

Svs går også ut og krever en opprydding i kaoset knyttet til den nye ordningen. I mellomtiden lfremmer de forslag om at brukere som har ventet mer enn 15 minutter får dekket utgifter til alternativ transport.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping