RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilkameraet er ikke godt nok

Folk flest synes ikke kameraet på en mobiltelefon er godt nok til å erstatte et eget digitalkamera.

En undersøkelse utført av Visendi på oppdrag fra Fotorådet viser at kameraet på en mobiltelefon ikke oppfattes som noen erstatning for et vanlig kamera. Kun 2,5 prosent av de spurte mente at mobilen hadde erstattet et vanlig kamera helt.

- Ingen erstatning
Informasjonssjef Knut Førsund i Fotorådet tror ikke bransjen er redd for at mobilkameraet vil ta over markedet.

- De fleste forstår og erfarer at mobilkameraet ikke er en erstatter, men et tillegg. Salget og bruken av digitalkameraer har ikke gått ned etter at mobilkameraene er blitt vanlige, og selv om de neste modellene blir betydelig bedre, vil det fortsatt være slik at digitalkameraene har muligheter, kvaliteter og fordeler som mobilkameraet ikke kan erstatte, sier Førsund i en pressemelding.

Hele 49,5 prosent mente det ikke var noen erstatning overhode, mens enda 34,5 prosent mente kameraet under middels hadde erstattet et vanlig kamera.

60 prosent bruker mobilkamera
Samtidig viste undersøkelsen at 60 prosent av de spurte hadde tatt bilder med mobiltelefonen sin den siste måneden, og av disse hadde over halvparten tatt mer enn fem bilder.

Undersøkelsen viser også at det er personer fra Nord-Norge som tar flest mobil-bilder. Mens 17 prosent av personene i Oslo hadde tatt flere enn 15 bilder siste måned, er tallet over 30 prosent i Nord-Norge.

Mobilkamera er viktig
Selv om de fleste ikke mener at et mobilkamera kan erstatte et vanlig kamera, er det hele 45 prosent som mener at det er viktig at den neste mobiltelefonen de kjøper har kamera. Bare 24 prosent mener dette er uviktig.

Når det kommer til hvordan bildene vises frem til andre, sier 76 prosent at de viser frem bildene på egen telefon, og 72 prosent sier at de sender som SMS. Kun 7 prosent lager papirkopier av bildene, mens 40 prosent sier de kan vise dem frem på en pc eller internett.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere