Mobilkjempe vraker Nokia

Verdens største mobiloperatør, Vodafone, snur ryggen til Nokia. Isteden velger selskapet Samsung og Sanyo som leverandør av neste generasjons mobiltelefoner.

Vodafone er i forhandlinger med de to asiatiske mobilprodusentene Samsung og Sanyo om telefoner som støtter tredje generasjons mobilnett, såkalt UMTS.

Lite fleksible
Selskapet, som har over 100 millioner kunder verden over, har gradvis distansert seg fra Nokia de senere årene og forhandlingene med asiatene er et viktig steg i å sette markedslederen på sidelinjen.

Årsaken til at Vodafone velger Sanyo og Samsung er at de asiatiske produsentene er mer fleksible i tilpassingen av mobiltelefoner for UMTS-systemet. I det kommende mobilsystemet blir operatøravhengighet mer avgjørende enn det har vært i GSM-verden, skriver Financial Times.

Holder på kunden
Operatørene ønsker at kundene i størst mulig grad skal benytte skreddersydd innhold, slik at mest mulig av pengene blir værende hos operatøren.

Til tross for at Vodafones førstevalg ser ut til å bli Sanyo og Samsung vil selskapet også selge telefoner fra Nokia og Motorola på det amerikanske markedet. Imidlertid regner Vodafone med at de asiatiske modellene vil stå for den største omsetningen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag