Mobiloperatøren Netcom, samt mobiloperatører som benytter seg av Netcoms nett inkludert Tele2, har hatt problemer med stabiliteten onsdag ettermiddag.

Men ved 16.30-tiden var alt oppe og gikk som normalt.

- Vi hadde problemer med datatrafikken i Oslo og Akershus. Men fra klokken 16 har det vært i orden igjen, sier kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus i NetCom til Nettavisen.

Fikk ikke ringe og bruke datatrafikk
- Det er for tiden problemer med datatrafikken i deler av Oslo og Akershus. Som en følge av disse problemene vil noen kunder oppleve problemer med oppsett av samtaler på 3G/UMTS i dette området. Opplever du dette problemet kan du sette telefonen over på 2G/GSM, og prøve ringe igjen, skrev NetCom på sine nettsider onsdag ettermiddag.

- Driftsforstyrrelsene til NetCom skyldes en sentral som er nede. Vi har folk på stedet og regner med at mobilproblemene snart skal være over, sa Vederhus til Nettavisen ved 14-tiden.

Han beklager at enkelte kunder i Oslo og Akershus slet med datatrafikken.

- Feilen er isolert, og det skal derfor ikke ta alt for lang tid før trafikken igjen går som normalt, påpeker Vederhus.

Begynte med SMS-problemer
Onsdag morgen hadde også Tele2-kunder problemer med å sende meldinger og benytte seg av selskapets wap-tjenester.

Ifølge administrerende direktør, Haakon Dyrnes, hadde Tele2 problemer med ADSL-nettet i natt, men onsdag morgen var tjenesten oppe igjen.

Både Telenor og Netcom har en rekke ganger i år hatt store stabilitetsproblemer i nettet i år. Mer om dette kan du lese om i lenkene under.