RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilveksten faller i Russland

Sist oppdatert:
Nye mobilbrukere fortsetter å strømme til Telenors Vimpelcom og storebror MTS i det russiske mobilmarkedet, selv om veksttakten nå avtar. Taperen er TeliaSoneras Megafon
Det viser tall fra konsulentselskapet ACM Consulting som Dow Jones Newswire har publisert onsdag ettermiddag.

Den totale veksten i markedet var 1,6 millioner nye brukere, noe ned fra 1,7 millioner som var økning i juli. Vekstraten har økt kontinuerlig siden mars før den nå har avtatt noe. Ved utgangen av august var det totalt 28,48 millioner mobilabonnenter i det russiske markedet, og penetrasjonen var på 19,6 prosent.

Vimpelcom, hvor Telenor er hovedaksjonær sammen med russiske Alfa Group, fikk 570.000 nye brukere i august, og har nå 8,53 millioner abonnenter. Storebror Mobile Telesystems fikk 1 million nye brukere, og hadde 13,28 millioner ved inngangen til september.

TeliaSoneras satsning Megafon ser ut til å være kjørt av lasset, siden mye av veksten nå skjer i de regionale nettetne som MTS og Vimpelcom ruller ut. Megafon fikk kun 29.000 nye abonnenter i august, og hadde 4,94 millioner ved utgangen av måneden, viser tallene fra ACM Consulting.

I Russlands to største byer, Moskva og St. Petersburg er mobilpenetrasjonen nå henholdsvis 58,1 og 47,2 prosent, opp to prosentpoeng hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere