RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mobilvettreglene

Sist oppdatert:
Konstant piping fra lommer og vesker, høylydte private samtaler og fingre såre av SMS-knasting. Er du en mobilversting? Sjekk mobilvettreglene her.

Selv om de fleste av oss ikke har mulighet til å begå kongelige mobiltabber i Nobel-middagen, er det mange som kan trenge et kurs i mobiletikette.

TV 2 Nettavisen har satt opp 10 regler for skikk og bruk i en mobil verden.


1. Slå av lyden, sett telefonen på vibrering. Da forstyrrer du i det minste ikke andre med at det piper konstant fra lomma di.

2. På-knappen kan også brukes til å slå telefonen av med. Du trenger ikke være tilgjengelig under en romantisk middag, begravelse eller på kino. Det kan være like irriterende at du sitter og snakker i mobilen som lyden den gir fra seg når det ringer.

3. Det er ikke høflig å sitte og sende tekstmeldinger en hel kveld når du er ute med venner og bekjente. Dessuten stempler det deg som fjortis, uansett hvilken alder du egentlig er i.

4. Folk på bussen eller trikken er ikke interesserte i de rare utvekstene du har under armene. Enkelte ting er av privat karakter, vent med å dele dine mest intime hemmeligheter til du er kommet av offentlig kommunikasjon.

5. Må du ta telefonen under et møte eller en middag, fortell vedkommende at du er opptatt, og si du skal ringe tilbake. Fatt deg i korthet, og vend straks oppmerksomheten tilbake til den eller de du i utgangspunktet snakket med.

6. Bruk volumknappen. Men mindre du er svært tunghørt, behøver du sjelden å ha lyden på full styrke. Særlig ikke når den ligger på kafébordet ved siden av deg.

7. Polyfoniske ringetoner er blitt populære. Dessverre. Vurder hva lyden sier om deg, og hvor irriterende den kan være for andre. Piper mobilen din ut «I’m too sexy» midt i et forretningsmøte, kan du sende ut litt feil signaler.

8. Legg ikke mobiltelefonen din igjen på kontorpulten, i garderobeskapet på gym’en eller andre steder hvor den plager andre med ulike ulyder når mor ringer 150 ganger fordi hun er bekymret for deg.

9. Ikke skryt av mobilen din. Selv om du har det hotteste på markedet, fungerer den dårlig som penisforlenger.

10. Det er ikke morsomt å bli tatt bilde av på byen med kameramobilen din. Virkelig. Enda mindre hyggelig er det å legge kompromitterende bilder ut på nettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere