Modell-medaljens bakside

Røyk, alkohol og nakne kropper går om hverandre bak den glamorøse catwalk-fasaden.

18.10.06 16:14

(SIDE2): Modellenes backstage-bilder avslører at dette yrket ikke akkurat er en dans på roser.

Se stort bildespesial lenger ned

Sigaretter, øl og sprit
Modellene ser ut som en drøm på catwalken, men bak fasaden er det helt andre bilder som florerer.

Sigaretter, øl og sprit er bare noe av det Side2 fant ved et lite innblikk i høstens siste backstage-bilder fra catwalken.

Gnagesår
Modellene må også presse seg ned i alt for små sko, og det er derfor ofte at modellenes føtter er fulle av gnagesår. Sjekk de skyhøye skoene som ofte går over catwalken, så fortstår du lett at ikke alt dette er godt å ha på beina.

Blotter puppene
Antrekkene henger på rekke og rad nedover designernes stativer, og alt skal gå i kanonfart. Det er derfor ikke alltid like lett å henge med i svingene. Pupper og rumper flagrer omkring, mens modellene hiver på seg neste antrekk. Det er ikke sjelden en pupp eller to blir blottet backstage, men det er minst like ofte at modellenes pupper kommer til syne på catwalken.

Sigaretter for å roe nervene
Det er altså mye modellene skal tåle - enten det er på catwalken eller backstage. Kanskje ikke så rart at noen tar seg en sigarett for å roe nervene. Eller avslører disse bildene at modellene også tar seg en dram i ny og ne? Se i hvert fall modellenes avslørende bilder lenger ned - kanskje det også vanker ett og annet stylingtips innimellom.

Bildene under er fra Scanpix og Getty, og viser backstage-bilder fra høstens motevisninger i Los Angeles, Milano, Paris og London.

Les mer om mote her

Følg Side2 på mobilen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.