RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Octavio Bastos (EPA)

Modell mistet hender og føtter

Sist oppdatert:
Den brasilianske modellen Mariana Bridi (20) måtte amputere hendene og føttene.

Mariana Bridi har alltid drømt om å være modell. Men nå kjemper 20-åringen for livet på et sykehus i den brasilianske byen Serra.

Jenta blir behandlet for en livstruende infeksjon, og legene har vært nødt til å amputere begge føttene og hendene. I tillegg har de fjernet begge nyrene og deler av magen, melder CNN.

- De sier at tilstanden er kritisk og at sjansen for å overleve er minimal, men hun overrasker stadig vekk, sier Henrique Fontes, som er direktør for Miss World Brasil.

- For to uker siden ga legene henne 24 timer å leve, men hun har kjempet imot. Hun er enestående, sier han til CNN.

Modell i verdensklassen
For bare en måned siden var Mariana en frisk og rask 20-åring og var langt på vei med å oppnå drømmen om å bli en modell i verdensklassen.

Hun kom på andre plass i en internasjonal bikinikonkurranse i Kina i fjor, og kom på første plass i kategorien «Beste badedrakt».

I 2006 og 2007 kom hun på fjerde plass i Miss Brasil-konkurransen

Men Mariana ble syk i desember i fjor og oppsøkte lege. Da fikk hun vite at hun hadde urinveisinfeksjon. Dette utviklet seg etter hvert til blodforgiftning.

Legene besluttet å amputere både hendene og føttene da oksygentilførselen til lemmene avtok.

Sjeldent det fører til amputasjon
Nevrolog Charles Clarke ved National Hospital for Neurology and Neurosurgery i Storbritannia, sier det er sjeldent at en urinveisinfeksjon leder til en blodforgiftning som krever amputasjon.

Men det er derimot ikke uvanlig at en urinveisinfeksjon fører til blodforgiftning.

- Det som er vanskelig rent klinisk, er at i begynnelsen ser det bare ut som en infeksjon. Og det kan være veldig vanskelig å stille en diagnose, sier Clarke til CNN.

Nyheten om Mariana Bridis livstruende tilstand har vekket stor oppmerksomhet og sympati verden over, og nettsiden hennes krasjet etter å ha fått 15.000 treff i løpet av to dager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere