RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Modeller er fremdeles utmagrede

Sist oppdatert:
Moteindustrien ser ut til å ha glemt debatten om sjokktynne modeller.

(SIDE2): - For en skam! Dette var en så stor sak forrige sesong, og nå ser det ut til at ingen bryr seg om at modellene ikke har lagt på seg noen ting, sier David A. Wolfe, direktør ved The Doneger Group trend forecasters.

Skjuler radmagerheten
Før høst-showene i februar lanserte the Council of Fashion Designers of America, USA en guide til modeller. Den skulle lære dem om blant annet ernæring, forby modeller under 16 år å gå på catwalken, og tilby sunn mat backstage og unngå røyk og alkohol.

Men tiltaket mislyktes i å frembringe debatt utenfor catwalken, og forbrukerne avviste ikke designere som brukte supertynne modeller, opplyser Wolfe, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Under moteuka i New York var ikke syltynne modeller et tema engang, påpeker han. Eksperten mener en av grunnene kan være at den siste trenden også dekker mye hud.

- Lengre skjørt dekker tannpirker-beina, og vide klærne skjuler hoftebeina som stikker ut.

Døde på catwalken
Modeller har lenge vært svært tynne, men temaet ble spesielt mye omtalt etter at to Latin-Amerikanske modeller døde av anoreksi i fjor.

Motehus i Milano svarte med å forby utmagrede modeller og jenter som var for unge.

Moteredaktør i St. Louis Post-Dispatch, Debra Bass, sier imidlertid hun ikke hadde forventet noe særlig forvandling.

- Designere har et visst uttrykk, og markedet støtter det. Fram til det blir et økonomisk problem, hvor folk slutter å kjøpe klærne fordi designere viser uattraktive bilder, så kommer ingenting til å påvirke dem.

Spinkle menn
Wolfe mener også at det har dukket opp en del radmagre mannlige modeller under show i Europa.

- Designere som synes de er banebrytende bruker nå gutter som er like tynne som de tynneste jentene. Jeg tror at innen neste år så er de her. Det er som en «utenomjordisk invasjon».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere