*Nettavisen* Nyheter.

Modellråd fra vakker danser

Malin Pettersen er profesjonell danser og finalist i Frøken Norge. Møt henne her.

25.01.07 15:42

(Side2:) Side2s nettsamfunn Me har svært mange brukere, og flere av dem har aktive hobbyer og karrierer.

Besøker du http://www.meside.no/MalPet/ vil du finne 25 år gamle Malin Pettersen fra Narvik. Hun er en av de 40 som har gått videre til finalerundene i Frøken Norge og er også profesjonell danser, ballettpedagog og koreograf.

Vi tok en prat med henne om hva som skal til for å lykkes som modell og danser.

Hva er målet ditt med deltagelsen i Frøken Norge?

- Målet har fra starten vært å få oppleve noe jeg vil huske som noe positivt for resten av livet - uansett om jeg måtte ryke ut tidlig eller seint i konkurransen!

- Nå som jeg har kommet så langt, ser jeg derimot ingen grunn til å ikke gå for å nå helt til topps, så jeg kan vel si at målet mitt herifra er å bli Frøken Norge 2007! Helt klart knallhard konkurranse, fordi de andre jentene er nydelige.

Er modellyrket noe du satser på?
- Jeg har jobbet litt som modell de siste årene, og dette er noe jeg trives med. Jeg har derfor helt klart lyst å forsøke å satse litt mer på dette.

Du er profesjonell danser, hva har du gjort?

- Jeg er utdannet ved Den Norske Balletthøyskole, og siden jeg gikk ut derfra for snart 4 år siden har jeg jobbet både fast og frilans som danser, koreograf og pedagog.

- Jeg jobber først og fremst som dansepedagog ved Ballettskolen i Narvik, hvor jeg underviser i jazz, hiphop, klassisk ballett og barnedans. I tillegg underviser jeg i dans på Musikk/Dans/Drama linja på videregående her i Narvik.

Du har også vært med på flere produksjoner?
- Ja, ved siden av dette har jeg gjort flere profesjonelle jobber som frilanser, der jeg har samarbeidet i produksjoner med for eksempel. «Musikk i Nordland», «Vinterfestuka» og private arrangement og aktører.

- Her har jeg jobbet som danser og gjort koreografi, både for meg selv og for andre dansere. Har også holdt danseworkshops under Festspillene i Nord-Norge, i tillegg til uttallige kurs og workshops rundt om i landsdelen.

Les også: Se Norges vakreste

Hva skal til for å lykkes som modell? Hva er ditt beste råd?

- Mitt beste råd for å lykkes som modell er å ha tro på seg selv. Selv om noen mener du ikke passer i yrket, betyr ikke at dette nødvendigvis er sannheten. Man kommer ingen vei her i livet ved å gi opp, og har du nok bein i nesa vil du klare det uansett.

- Det er viktig å ha beina godt planta på jorda, og samtidig huske hvem du er og hvor du kommer fra. Ydmykhet er viktig synes jeg, men det er helt klart ikke et yrke for naive jenter.

Når det gjelder dansing, hva er viktig der?

- Mye av det samme faktisk... Jeg kommer fra en liten by, og hadde ikke halvparten av den samme treningen og dansebakgrunnen som mange av mine medstudenter på Balletthøyskolen. Likevel kom jeg gjennom nåløyet. Ved hjelp av stahet, målbevissthet og en enorm selvdisiplin.

- Dans er noe jeg gjør fra hjertet, og jeg brenner 100% for det. En danser må jobbe ekstremt hardt. Du må være forberedt på lange "tørkeperioder" der du ikke har jobb eller lønning, mens du likevel må holde ut til å trene i timesvis hver eneste dag. Dette kan være vanskelig og demotiverende for veldig mange. I tillegg må du være forberedt på at de fleste dansejobber foregår på kveldstid og i helger, så det kan være vanskelig å ha et «normalt» sosialt liv.

Du kan besøke Malin her eller lage din egen Meside som titusenvis av andre helt gratis ved å gå til www.meside.no

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.