*Nettavisen* Nyheter.

Moderate mot seier i valget i Libya

Tripoli (NTB-Reuters): Den moderate alliansen til tidligere statsminister Mahmoud Jibril gjorde det langt bedre enn de islamistiske partiene i valget i Libya, viser foreløpige resultater.

Valget på ny nasjonalforsamling ble holdt 7. juli, og de endelige resultatene er ikke ventet før neste uke. Men det er allerede klart at Jibrils Allianse av nasjonale krefter har gjort det best av de libyske partiene og valgforbundene.

Alliansen kommer til å vinne i hovedstaden Tripoli, i den tidligere opprørsbyen Benghazi i øst og i den sørlige ørkenregionen, ifølge foreløpige resultater som ble lagt fram da flesteparten av stemmene var talt opp torsdag.

De foreløpige resultatene tyder på at den libyske grenen av Det muslimske brorskap, representert ved partiet NFA, har gått på et nederlag. Også partiet Hjemland, som ledes av den tidligere militante islamisten Abdel Hakim Belhadj, ser ut til å ha gjort det dårlig.

Hvis denne trenden bekreftes, betyr det at utviklingen i Libya skiller seg fra land som Tunisia og Egypt. Her har moderate islamister fått stor oppslutning i kjølvannet av den arabiske våren. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag