RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moderne ganglag for 1,5 millioner år siden

Washington (NTB-AP): Eldgamle fotavtrykk i Kenya viser at menneskets forfedre gikk oppreist med et moderne ganglag allerede for 1,5 millioner år siden.

Stortær som ligger parallelt med resten av tærne, tyder på at den afrikanske vandreren beveget seg omtrent som dagens mennesker. Avtrykkene antas å være mellom 1,51 og 1,53 millioner år gamle, og dermed eldre enn andre, lignende tegn på moderne ganglag.

Fotsporene stammer trolig fra arten homo ergaster, eller en tidlig utgave av homo erectus, ifølge en artikkel i fredagens utgave av tidsskriftet Science.

Tidligere er det funnet fotavtrykk fra en enda eldre forfader i Tanzania, og også disse tyder på tobeint gange. Men den som satte disse sporene for hele 3,6 millioner år siden, hadde en umiskjennelig apeaktig stortå, noe som tyder på en framferd mer ulik våre dagers kvinner og menn. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere