RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Modig av Avinor-styret

Sist oppdatert:
Avinor-leder Randi Flesland er i krig med de ansatte, men har full tillit fra styret. Nå må flygelederne snart forstå at de må forholde seg til normale spilleregler i arbeidslivet.

Foran styremøtet i Avinor i går kveld var det all grunn til å frykte at flertallet ville bukke under for det utilbørlige presset og ofre Randi Flesland.

Det ville vært feigt, men historien har dessverre ofte vist at sterke lederne ikke har ryggdekning fra styret og eier når det virkelig blåser.

I Randi Fleslands tilfelle er det ingen tvil om at den hardhendte omstillingen har kommet etter direkte pålegg fra eieren - samferdelsminister Torild Skogsholm.

Det er heller ingen tvil om at styret har stått bak planene om å spare flere hundre millioner kroner i årlige driftskostnader - og legge ned trafikksentralen i Røyken.

Motstander har vært den kanskje tøffeste fagforeningen i Norge, men nå har de drevet spillet med sine påståtte sykemeldinger så langt at de står igjen uten støttespillere.

Annerledes kan man ikke tolke at fem av åtte i styret uttrykker full tillit til Avinors leder.

Forslaget om mistillit fikk bare tre stemmer - de ansatte.

Dette kan selvsagt ikke de sju fagforeningene forstå og de lurer nå på hvordan de kan trumfe igjennom sin mening på tvers av ledelse, styre og eier.

Det skulle ikke forundre oss om det betyr nye runder med nervesvake flygeledere som uten problemer skyver titusenvis av passasjerer foran seg.

Men det er ikke ulovlige aksjoner, kan tillitsvalgt Paul Johannessen i Norsk Flygelederforening fortelle:

- Nei, og vi har aldri hatt noen aksjoner. Psykologer kan fortelle at måten vi har reagert på i høst, har vært en normalreaksjon.

Psykologer kan sikkert også fortelle hvorfor resten av styret ikke tror på de tillitsvalgtes verdensbilde.

Hva mener du? Bør Avinor-styret sparke Randi Flesland, eller er det flygelederne som burde fått et spark bak? Diskuter saken på TV 2 Veggavisen (trykk her )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere