RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Modige lærere redder elever fra væpnet mann

Los Angeles (NTB-AFP-DPA): To lærere reddet trolig mange liv da de overtalte en væpnet 16-åring til å legge ned våpenet etter at han hadde skutt en elev ved en skole i California torsdag.

Tilstanden til eleven som ble truffet av skudd ved den videregående skolen i Taft, nordøst for Los Angeles, er kritisk, ifølge sheriff Donny Youngblood.

Etter at den 16 år gamle gutten kom inn i klasseværelset med et gevær og begynte å skyte, kom to unge lærere til og greide å oppholde gjerningsmannen med prat til resten av klassen kom seg trygt ut. Deretter overtalte de ham til å legge ned våpenet.

- At disse to viste en heroisk opptreden, er åpenbart. Å stå der overfor noen som har et gevær og som allerede har løsnet skudd mot en elev, det sier mye om disse to mennene og hva de kan ha hindret, sier Youngblood.

Skyteepisoden fant sted klokka 9 om morgen, og gjerningsmannen ble tatt i forvaring 20 minutter senere. Foruten gutten som ble alvorlig skadd, fikk en annen gutt et ubetydelig streifsår.

Los Angeles Times skriver at de fikk telefoner fra elever som hadde gjemt seg i skap på skolen mens evakueringen pågikk. Elevenes foreldre kom til for å hente barna sine etter at skolen var gjennomsøkt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere