RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moe legger fram rapport om Lofoten-olje

Sist oppdatert:
Svolvær (NTB): Oljenæringen kan gi opptil 1.100 nye arbeidsplasser i Lofoten og Vesterålen, viser rapporten oljeminister Ola Borten Moe (Sp) legger fram i Svolvær fredag.

Sp-statsråden mener likevel det er viktig å ikke henge seg opp i tall og at ringvirkningene uansett vil bli positive.

- Dette er ikke anledningen til å gjøre dette til en talldiskusjon om 400 eller 4.000 arbeidsplasser. Det er helt åpenbart at dersom man åpner for olje- og gassaktivitet, og man gjør funn, vil dette føre aktivitet med seg også på land. Det er bare å ta en biltur på Vestlandet, så ser man det, sier Moe til NRK.

Hovedrapporten og til sammen 20 underrapporter oppsummerer det som på Oljedepartementets språk formelt heter «kunnskapsinnhentingen fra det nordøstlige Norskehavet».

Det dekker blant annet mulige ringvirkninger dersom det åpnes for oljeutvinning i havet utenfor Lofoten og Vesterålen. Resultatene fra kunnskapsinnhentingen kan brukes dersom regjeringen går videre med en konsekvensutredning om oljeutvinning i området.

En av konklusjonene er at olje- og gassindustrien kan gi mellom 400 og 1100 nye arbeidsplasser i en region med fraflytting. Utflyttingen er størst blant dem i ung, men yrkesaktiv alder, noe som gjør at andelen eldre øker raskere enn i resten av landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere