RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Moe Securities legger ned i dag

Sist oppdatert:
Meglerhuset Moe Securities legger ned meglervirksomheten umiddelbart. Dermed fortsetter meglerdøden på Oslo Børs
- Moe Securities AS har i styremøte 2. mars 2003 besluttet å avvikle selskapets meglervirksomhet med virkning fra og med mandag 3. mars 2003. Beslutningen er knyttet til lav aktivitet og overkapasitet i markedet. De tillatelser som er knyttet til meglervirksomheten er levert tilbake til Kredittilsynet, heter det i en melding fra meglerhuset.

Adm. direktør Christian L. Holst sier til iMarkedet at megler og analysevirksomheten til selskapet vil bli lagt ned.

- Styret følte at fremtidsutsiktene er så pass usikre, sier Holst til iMarkedet.

Corporate Finance-delen vil derimot fortsette. Dette er rådgivning og tilretteleggingsvirksomhet for selskaper.

- Vi har en aktiv og oppegående Corporate Finance-virksomhet som vil fortsette, sier Holst til iMarkedet. Denne virksomheten har i dag 4 medarbeidere. Totalt har Moe Securities 50 ansatte.

Inngåtte handler vil bli gjennomført på vanlig måte i samarbeid med Nordea slik at kunder ikke vil bli berørt. Nye ordre vil ikke bli mottatt.

Tøft i meglerbransjen

Det er to måneder siden Danske Securities trakk i nødbremsen og brått la ned sin ambisiøse satsning på å bli en ledende nordisk aktør på aksjemegling. Kontoret i Norge ble lagt ned over natten.

Danske er imidlertid ikke alene. Samtidlige norske meglerhus har trukket i nødbremsen. Også de store meglerhusene har gått ut med nedbemanninger. Frem til årsskiftet hadde en fjerdedel av de ansatte i meglerbransjen mistet jobben, sett i forhold til antallet i bransjen i 2000.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere