*Nettavisen* Nyheter.

Mohamed Salah: - Vi må endre måten vi behandler kvinner på i vår kultur

SNAKKER OM KVINNERS RETTIGHETER: Liverpool-stjernen Mohamed Salah sier at kvinner i Egypt og i den muslimske verden fortjener mer respekt. Foto: Paul Ellis (AFP)

Liverpool-spilleren mener at menn i den muslimske verden må behandle kvinner med mer respekt.

I et åpenhjertig intervju med Time Magazine snakker fotballstjernen om kvinner og likestilling i sitt hjemland Egypt, men han trekker også inn hele den muslimske verden.

- Jeg mener at vi må endre måten vi behandler kvinner på i vår kultur. Det er ikke valgfritt, sier egypteren til Time Magazine.

Salah som har spilt fotball i og bodd i Europa i en årrekke, sier han har sett hvordan kvinner i hans kultur og i Midtøsten blir behandlet, og at dette har endret hans syn på kjønnsroller.

Les også: Shabana Rehman om kvinner under negativ sosial kontroll: - Noen velger underdanighet for å overleve

- Jeg støtter kvinner mer enn det jeg gjorde tidligere, fordi jeg føler at kvinner fortjener mer enn det vi gir dem for øyeblikket, forteller superstjernen til nyhetsmagasinet.

Egypteren ledet landet sitt til sitt første VM-sluttspill på 28 år, da Egypt kvalifiserte seg til VM i Russland i fjor. Da ble Salah et ikon ikke bare i Egypt, men også i hele regionen.

Det å være en rollemodell i den muslimske verden sier 26-åringen har ført til et enda større press, men at det også er noe som gjør ham stolt og til en bedre fotballspiller.

Salahs intervju med Time Magazine er i forbindelse med at nyhetsmagasinet mener fotballspilleren er en av verdens 100 mest innflytelsesrike mennesker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.