*Nettavisen* Nyheter.

Mohammad snakker ut

Foto: Fred C. Gjestad (Aftenposten)

I sitt første intervju etter 11. september- og homofiliutspillet, forklarer Mohyeldeen Mohammad hva hans egentlige budskap er.

24.02.10 08:03

Etter demonstrasjonstoget i Oslo 12. februar, da Mohammad holdt sin appell og advarte Norge mot et nytt 11. september, har en rekke medier forsøkt å komme ham i tale.

Blant annet Dagbladet som ble drapstruet i forsøket.

I et lengre videointervju med Nyhetsspeilet.no snakker 24 år gamle Mohyeldeen Mohammad ut om sitt misforståtte budskap, og om det han egentlig ønsket å bringe ut til folket.

Korstoget mot islam

Mohammad mener at han bevisst blir undergravd av islams motstandere.

- Disse karikaturtegningene er bare en del av dette korstoget mot islam (...) Det er en ideologisk krigføring som norske myndigheter har tatt del i og gått sammen i korstoget til Amerika mot blant annet Afghanistan, Somalia og Darfur.

- Som sagt ser jeg på disse karikaturtegningene som en hån mot muslimer først og fremst, og i tillegg er det en måte å føre ideologisk krig mot en minoritetsgruppe i Norge.

Om sin appell på Universitetsplassen 12. februar sier Mohammad:

- Jeg ble sjokkert, for media hadde fokusert på to ord. Av en ti minutter lang tale hadde de fokusert på ”11. september” og tatt det ut av en sammenheng.

Se deler av intervjuet her. Videoen er lagt inn med tillatelse fra Nyhetsspeilet.no

HTML EMBED

Resten av intervjuet kan du se på Nyhetsspeilet.no.

Terrortrussel ikke nytt

Mohammad sier i intervjuet at det ikke er noe nytt han kommer med når han advarer mot et «11. September» i Norge. Han sier at hvis Norge fortsetter sin ideologiske krigføring så vil det skje noe verre enn en demonstrasjon. Han poengterer at dette er noe Politiets Sikkerhetstjeneste sier hvert eneste år i sin trusselvurdering.

Det gjorde PST også fredag i forrige uke, da trusselvurderingen for 2010 ble lagt fram. I denne presentasjonen bekreftet PST-sjef Janne Kristiansen at Mohyeldeen Mohammad er blant den lille gruppen ekstreme muslimer som PST holder øye med.

LES: PST: - Økt terrorfare i Norge

- Dette er ikke noe nytt jeg har kommet med, men fordi jeg sto der oppe som muslim, med skjegg, og representerte muslimer, så ville de ta fokuset vekk fra at vi klarte, med Allahs vilje, å få til en fredelig markering, og rette fokus mot meg, og svartmale meg og mine brødre som arrangerte dette til å bli terrorister, så de kan ha noen å hakke på i media.

- Trussel var det ikke. Jeg er jo ikke dum. Jeg står ikke og truer norske myndigheter foran 3000 mennesker. Det er mer en påminnelse og en advarsel, sier han.

Men Mohammad poengterer også at Norge er en okkupasjonsmakt, og at krig går to veier, og at man ikke vet hva fienden kan finne på. 24-åringen trekker ikke bare fram Afghanistan som et land der Norge er i krig. Han trekker også fram fregattene som Norge har sendt til Somalia.

Om homofiliuttalelsen

Mohammad sier også at han har blitt misforstått når det gjelder uttalelsen om at det bør være dødsstraff for homofili.

- Når det gjelder disse homouttalelsen som Klassekampen intervjuet meg om over telefonen, så fokuserte vi på et bestemt tilfelle i Somalia.

- Når norske politikere er så på at vi skal følge norske lover når vi bor her, så må de også respektere andre folks lover. I Somalia følger de ikke norske lover. I Somalia er det dødsstraff for homofili visse steder (...) og han fortjente straffen i og med at han var i Somalia og underlagt somaliske lover. Jeg sa ikke noe om Norge, forklarer Mohammad.

- Unødvendig spørsmål

- Men synes du det var unødvendig av dem å stille deg det spørsmålet? spør Nyhetsspeilets reporter.

- Ja selvsagt, og jeg skulle ikke ha svart på det. De prøver å ta fokuset vekk fra der det skal være. Vi prøver å vekke folk til å se hvem Norge er, hva norske myndigheter vil, og hvem de tjenestegjør og jobber for.

- Abid Raja og Hadja Tadjik blant mange har kommet ut og sagt at du er en ekstremist og at du ødelegger muslimenes sak, men det å være en ekstrem person det er å si sannheten, sier Nyhetsspeilets journalist.

- I dag er det det ja. Ekstrem i noens øyne er det motsatte i andres øyne, sier Mohammad

- Men jeg vil spørre hvem er Abid Raja og hvem er Hadja Tadjik til å komme med disse anklagelsene?

Nyhetsspeilet er et alternativ medium som ikke redigeres etter Vær varsom-plakaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.