RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mohammed-konflikten tar av

Sist oppdatert:
Dansker har startet et hackerangrep på internett mot arabiske medier. Samtidig retter EU en advarende finger mot Saudi-Arabia.
Et dansk kjedebrev på internett tar nå kampen opp mot de arabiske mediene i striden om Muhammed-tegningene. Bakgrunnen for striden er at den danske Jyllands-Posten trykte karikaturtegninger av profeten Muhammed.

Kjedebrevet kommer som en epost og består av en et såkalt denial-of-service-program, som bombarderer fem arabiske medier med epost, deriblant Al-Jazeera, Arab News og Gulf News. Det skriver IT-avisen Comon.

Eposten oppfordrer mottageren til å la programmet kjøre, så de kan drukne arabiske medier med data og blokkere hjemmesidene. Sikkerhetsfirmaet CSIS fikk søndag kveld de første nye om hackeroppfordringen.

- Hvis brukeren videresender eposten, og for øvrig aksepterer at skriptet avvikles, så deltar maskinen i et målrette denial-of-service angrep mot flere medier i den arabiske verden. En handling som kan medvirket betydelig til å forverre den allerede tilspissede situasjonens, sier virusanalytiker hos CSIS Peter Kruse til Comon.

Kjedebrevet er et motsvar til helgens angivelige hackerangrep mot flere danske avisers hjemmesider, noe som blant annet sendte Jyllands-Postens nettavis ned for telling i flere timer.

Advarende finger

Enda et tegn på at Mohammed-striden er i ferd med å ta av, er at EU nå pekere en advarende finger mot Saudi-Arabia.

EUs handelskommisær Peter Mandelson advarer Saudi-Arabia at EU vil ta landet inn for WTI hvis en boikott av danske varer gjennomføres. Det uttalte en EU-talsmannen Peter Power på en pressekonferanse mandag.

Peter Mandelson traff den saudiske handelsministeren Abdullah Zainal Alireza, og forklarte at en boikott av danske varer er en boikott mot hele EU.

Tidligere har to væpnede menn har inntatt et EU-kontor på Gaza, og krever unnskyldninger fra Norge og Danmark. Les saken her:

Væpnede menn inntok EU-kontor

Les også:

Dansker stenger Saudifabrikk

Tap for danske varer

I helgen mente den danske matprodusenten Arla at boikotten fra enkelte muslimske land, kunne føre til stortap for danske bedrifter. Arla selger særlig fetaost til de muslimske landene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere